Er in geluisd……..

Zondagavond 6 oktober heerlijk uit eten geweest met de club bij La Cubanita. Met een opkomst van 49 mannen en vrouwen was het behoorlijk druk in het restaurant. Nadat de buik goed gevuld was, gooit Monique opeens de vraag erin: “of ik wel eens een ritverslag voor in het clubblad geschreven had?”…… En meteen er achteraan:” Wil je het eens proberen?”. Josje zit lachend aan de andere kant van de tafel het vuurtje nog een beetje aan te wakkeren en eigenlijk kan ik al geen nee meer zeggen.

Dus daar gaan we dan:
Na een drukke zaterdag, op zondagmorgen weer vroeg eruit want vandaag was de afsluitingsrit van 2013. Toen ik om 9.15u aan kwam was het nog niet echt druk (slechts 4 motoren) maar rond 10 uur liep het aardig vol. Om 10.15u zijn we onder de bezielende leiding van Ronald met 8 motoren richting het mooie weer vertrokken (in het westen zou het weer die dag het beste worden). Na een kilometer of 75 kwam het eerste probleempje: een afgesloten brug. Dit leverde toch al gauw een omleiding van een kilometer of 10 op maar bracht ons wel bij een AC restaurant, waar een cappuccino en een gevulde koek er wel in gingen.

Monique had onderweg weer 3 reigers gezien en ik (omdat ik op de weg aan het letten was) kreeg het “verwijt” dat ik wel een beetje moest genieten van de rit en meer rond moest kijken.

Na de koffie zijn we zonder problemen, over mooie slingerende weggetjes langs het water doorgereden naar de lunchlocatie in Noordwijkerhout. Een gezellig drukke strandtent met live muziek, lekker eten en vooral mooi weer. Daarna terug naar huis over evenzo mooie slingerwegen en het laatste stukje over de snelweg.

De totaal score van de afsluitingsrit op zondag 6 oktober is uiteindelijk als volgt: 51 schapen, 6 paarden, 2 pony’s, 5 zwanen, ontelbare kraaien (daar weet Ronald alles van), 3 reigers, 1 zilverreiger, 1 ooievaar en 8 tevreden motorrijders.

Dus Monique en Ronald: “Zie je dat ik toch wel een beetje om me heen kijk…….”.

John Schoenmakers