MCN 141012 Afsluitrit (Small)

Het was een mooie zonnige ochtend toen op een gegeven moment een hele rij motoren netjes stond geparkeerd van het clubhuis tot de parkeerplaats. Onder het genot van een kop koffie of thee werd er buiten eerst gezellig bijgepraat.

Maar na een tijdje gaat het toch kriebelen en rond half elf reden de eerste groepen weg. Mariska aarzelde nog wat op welke motor ze zou meerijden en uiteindelijk koos ze voor Monique omdat haar topkoffer ruggesteun bood, de mijne vond ze wat te spartaans. Maar toen zag ze de luxe zetel van Hans, en ja, toen was er geen twijfel meer mogelijk.

Opkomende mistbanken leken roet in het eten te gaan gooien, maar gelukkig had de route daar al rekening mee gehouden en reden we eerst de Lek over in zuidwestelijke richting.

Via Vianen volgden we het Merwedekanaal en met een mooie boog kwamen via Leerdam uit in Asperen op het zonnige terras van de lokale sportaccommodatie voor een koffiestop met appeltaart.

Vervolgens ging het via Beesd en Tricht naar Buren waar we in het pannenkoekenhuis gingen lunchen. Bleek dat andere MCN-ers dat ook een goed idee vonden en al uitgebreid aan de pannenkoek zaten.

De route voerde langs de mooie plekjes in de Nederbetuwe en sloeg vaak net een andere weg in dan je zou verwachten en dat maakte het ook een verrassende route.

Ronald had zijn dochter achterop maar reed wel voorop en ging daarom af en toe even lekker vlot door de bochten.

Op de dijken ging dat op den duur niet meer want het werd steeds mooier weer en dan weet je het wel op zo’n mooie najaarsdag. Het lijkt dan of heel fietsend, wandelend, skatend, autorijdend en motorrijdend Nederland zich op “jouw” dijk begeeft.

Gelukkig is het in Nederland niet iedere dag zulk mooi weer want anders hadden de dijken veel vaker opgehoogd moeten worden.

Al met al een mooie rit om het seizoen mee af te sluiten. Mooier kon eigenlijk niet.

En het traditionele etentje, dit keer weer bij Jack’s Grillhouse, maakte de dag compleet.

Wim Uijlenbroek.

———–

Het is een herfstachtige zaterdag vol regenbuien en een matige maar toch frisse wind. Gelukkig ben ik niet gaan zeilen, want zeilen in een nat pak en daarna al je zeilen en kleren uithangen is ook wat. Wel ben ik tijdens het roeien nat geregend. Op dat moment hoopte ik dat het de volgende droog zou zijn, want de volgende dag zou ik de afsluitrit rijden, de eerste rit waar ik niet solo aan deel zou nemen.

Die zondag stonden we erg vroeg op voor een vrije zondag en we maakten ons klaar om te gaan rijden, eenmaal buiten lachte het zonnetje ons tegemoet, geen wolkje aan de lucht, kortom een heerlijk (na-)zomerse dag. Eenmaal aangekomen bij het clubhuis stond het al helemaal vol de opkomst was groot, helaas was de opkomst van de jongeren groep niet zo groot en reden we met de oudjes mee. Met hun meerijden is altijd een plezier, het is een grootte gezelligheid en een hele goede sfeer. De groep was groot twaalf motorrijders en nog veel bijrijders ook. De rit was goed en had veel afwisseling. De paarden langs de weg in de wei zag je genieten en op en langs het water was het op veel plekken druk. Al snel stopten we voor een bakje koffie op het terras met zo’n zestien mensen is een terras al aardig gevuld laat staan als de volgende groep er ook nog bij komt zitten wat het alleen maar gezelliger maakte.

Weer op de motor vizier open zonnescherm omlaag en genieten van de het rijden en de frisse wind op je gezicht. Door de weilanden en langs de lek naar Culemborg en voor ik het door had stopten we alweer. Ik had het idee dat ik er net op zat, maar de tijd vloog voorbij en we waren alweer bijna klaar met de rit. We hebben wat langs het water uitkijkend over de veerpont in onze T-shirt heerlijk gegeten om vervolgens het laatste stukje over de dijk te rijden. Het was een korte maar krachtige route, maar vooral de sfeer was geweldig. Een mooie rit die dit seizoen weer omvat.

Met vriendelijke groet,

Mike Rijnbergen