Een keer vreemd gaan!

Stiekem had ik al een jaar contact via Facebook, bekeek de foto’s en volgde alle uitstapjes, maar had een ontmoeting nog nooit aangedurfd.

Tot zondag 8 april, per mail had ik gevraagd of ik kennis mocht komen maken en ik was van harte welkom. YES, eindelijk was het zover, ik ging de motor club Nieuwegein ontmoeten.

Een hele stap kan ik u melden, ik ben namelijk al lid van een motorclub en dan voelt het toch een beetje als vreemdgaan, zeker omdat die club, de BMW club Nederland die dag met haar “nieuwe” leden ging toeren.

Al vroeg stond ik bij mijn zoon & schoondochter in de straat om samen met hen en mijn echtgenote Petra naar Nieuwegein te gaan. Peter van der Voorn vond het een goed idee om met z’n viertjes te komen en voor ons ook wel gezellig, want zo vaak rijden we niet gezamenlijk.

Al op de parkeerplaats van het pétanque centrum werden we zeer hartelijk welkom geheten door Wim, Peter en Arie en binnen kwam Yacinthe zich namens de jong MCN voorstellen. Na het applaus voor Arie en het hijsen van de clubvlag hebben we een prachtige rit gemaakt, met Rinus als bekwaam voorrijder.  Met de gezellige groep hebben we uiteraard Haastrecht ook aangedaan waar heel slim voor iedereen een gelijke lunch werd aangeboden (betaalbaar en lekker snel). Na zo’n top dag kan je natuurlijk alleen maar besluiten om lid te worden!

Alhoewel er agenda technisch wel eens een conflict zou kunnen ontstaan blijkt er van vreemd gaan overigens geen sprake, de leden van de MCN komen allemaal uit de regio.  De MCN heeft in tegenstelling tot de BCN, wat een landelijke merkenclub is, geen auto’s en slechts enkele BMW ’s. De combi auto’s en motoren plus leden uit heel Nederland maakt het organisatorisch wat complexer maar ook wezenlijk anders dan de MCN met leden uit de buurt en een mooi pallet aan verschillende merken motoren.

Tot slot zal ik ons nog even voorstellen:

Wij heten Petra en Arno de Jager, zijn allebei 57 en wonen al ruim 33 jaar in Hagestein. Al op mijn 18e verjaardag stapte ik op de motor met proefrijbewijs, zoals dat toen heette. Tien jaar geleden ben ik opnieuw opgestapt, eerst op een R75-5 oldtimer die nu in de huiskamer staat, daarna een R1150RT en nu een K1600GT.

De laatste hebben we gekocht omdat Petra altijd te weinig ruimte heeft voor haar bagage bij weekendjes weg én omdat ik waanzinnig geniet van het prachtige geluid…… Plausibele redenen dus voor een 6 cilinder haha.

We kunnen als het moet ook altijd nog ons eigen motorclubje beginnen, alle stelletjes uit ons gezin hebben namelijk minimaal 1 motor rijbewijs. Gelukkig wonen we dus niet in Lopik aan de dijk.

Petra en Arno

PvdV: De foto’s met o.a. de BMW in de woonkamer kunnen helaas niet geplaats worden. Hier wordt aan gewerkt!!