Jawel, ze zijn er nog: de stoere motorrijders die in koude en deels natte omstandigheden de kunst van het motorrijden uitdragen onder de onwetenden in de wereld, ofwel de niet-motorrijders. En van die laatste groep zijn er (veel te) veel lid van onze club. Want wonend in Houten ging ik rechtstreeks naar Ede en genietend van een bak koffie mocht ik na een tijdje de gehele verdere afvaardiging van MCN verwelkomen: Monique Tuinstra en Peter Donia. Geweldig: 3% van het ledenaantal aanwezig! Schaam je, thuisblijvers!! Want op een buitje na hebben we prachtig zonnig weer gehad.

De route ging over de Veluwe naar Spakenburg en met een omweg weer terug. Peter dacht in dit gehucht een eettent te vinden op zondag. Ha ha, en gij geleuft-da!! Zelfs het veer bij Eemdijk blijft ’s zondags aan de kant. Omrijden, jullie zondaren!! Uiteindelijk bij een jachthaven een tent gevonden die open was, de goddelozen. En daar stond me toch een mooie BMW voor de deur. Neehee, geen motor, zo oud ben ik nog niet. Een schitterende 628CSI uit 1982. Aan de praat geraakt met de eigenaar. Hij haalt uit hobby mooie klassiekers uit Zwitserland. Daar wordt er alleen ’s zomers mee gereden, want in de winter komt alleen een 4×4 rond. Ik heb 11 jaar in een 6-cilinder 320 uit 1987 gereden en kwijl bij zulke auto’s. Virtueel maar een proefrit gemaakt (zie foto).

Daarna verder achter Donia aan met mooi uitzicht op onze stoere meid Monique. Diervriendelijke rijder hoor, die Winger. Bij elke ruit(st)er te paard gaan de alarmlichten aan en glijdt hij wuivend stapvoets voorbij. Dat de meeste ruit(st)ers jonge meiden waren had daar natuurlijk niks mee te maken, dat snap ik ook wel!

Terug bij De Kraats snert als beloning. Beetje nazwammen met deze en gene en toen binnendoor Monique bij Bunnik afgezet. Ik binnendoor naar Houten en Peter over de snelweg naar Nieuwegein. Al met al een gemoedelijke motordag.

In februari hebben ze bij De Kraats weer een Kouwe Poten tocht. Herkansing voor jullie softies, ha ha!!

Stoere Rebel