MCN 140928 Memoriamrit (Small)

Wat voor een dag zou het worden vandaag? Ik heb het zelf georganiseerd  samen met Diederick Rebel. Dan maak je je er een voorstelling van en dan wordt het altijd anders dan gedacht. Het moest in mijn beleving een echte club-dag worden met een lach en een traan, maar vooral niet te veel drama. Een dag om te vieren dat we de mensen, die zijn overleden, in ons midden hebben gehad en daar mooie herinneringen aan hebben.

Gelukkig hielp het weer erg mee en was de opkomst met 31 motoren en 39 personen niet slecht. De dochter van Henk van Doorn, Eveline was met een huurmotor en echtgenoot Freek aanwezig en ook de zoon van Wim Grijpink wilde niets missen vandaag en reed mee bij Diederick achterop. Rond 10 uur ging de club-vlag halfstok en volgde 1 minuut stilte. We wilden ook graag een goed doel steunen en Diederick hield een inzameling voor een voor mij onbekende ziekte, waar nog heel veel onderzoek voor nodig is. En we gaven allemaal gul.

Een club-dag moest het worden en dan rijdt je niet in kleine groepjes, maar in één grote groep. Dat heeft wat uitleg nodig , maar na wat gedoe in de stad Utrecht, verliep het verder helemaal goed.

We zijn met z’n allen op het kerkhof geweest bij Ron en Silvia. Diederick vertelde over zijn dierbare herinneringen aan hen . Vervolgens richting Houten naar de dochter van Lex, waar we stilstonden bij het korte leven van hem en de mooie momenten die vele leden van de club met hem hebben mee gemaakt.

Wilma Grijpink wilde ons allemaal op de koffie hebben.  De straat vol met motoren, de urn met Wim in de tuin, zijn kinderen en kleinkinderen samen met Wilma en de koffie bruin . Ook daar weer veel herinneringen. We vervolgden onze rit richting Geinoord. En als rasechte Jutphanees wist ik het verschil niet tussen VVVreeswijk en Geinoord.  Deze plek was door Evelien aan gegeven, omdat Henk met veel plezier naar de club ging toen MCN daar nog  samen kwam.

Nu werd het tijd om echt te gaan toeren met de hele groep. Over de dijk naar Culemborg, daar de pont over en verder over de dijk naar Leerdam en uiteindelijk naar restaurant de Goudreinet  in Vuren voor een lunch. Na het eten terug via Schoonhoven , Polsbroek, Benschop en rond 17.00 uur waren we weer terug bij ons club-huis.

Daar werd de vlag weer in top gehesen en konden we terugkijken op een mooie memorialrit, waar we zeker geen traditie van gaan maken. Maar nu was het goed om te doen en de vele reacties die we kregen na afloop maakte het tot een topdag, die precies zo was als ik gehoopt had.

Tiny Schwarze