Voor velen is de motorbeurs het begin van het seizoen, hoewel je altijd motorrijders hebt die (proberen) door te rijden waaronder ondergetekende, maar ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik elektrisch verwarmde handschoenen en sokken heb. Ik dus vol goede moed en het bankpasje van mijn vrouw op zaterdagmorgen naar de beurs om te kijken of er veel motoren zoals ik heb (Yamaha Midnightstar 1900 te koop worden aangeboden en voor de aanschaf van een nieuwe helm, leren broek en laarzen. Om met de motor te beginnen, er stonden er niet zoveel maar dat kan weer 2 redenen hebben: 1/ de berijder(ster) kan er geen afstand van nemen of 2/ er zijn er niet zoveel van verkocht. Maar toen de helm en laarzen mensen, wat een keus. Je voelt je als een alcoholist in een slijterij of een watersporter in een grote jachthaven, zoveel keus dat is niet te geloven. Nu had Ik in Promotor een advertentie gezien van een helm van Schuberth met een ingebouwde antenne zodat je dat lelijke ding aan de zijkant van de helm niet meer nodig hebt. Maar het is niet te geloven wat voor een geld ze daarvoor vragen en als ik dan zeg dat ik er geen motor bij wil, staan ze je helemaal aan te kijken. Nu is het voor mij 4 jaar geleden dat ik een helm heb gekocht maar volgens mij heb ik toen iets van € 200.00 betaald. Gezien de prijs en het feit dat ik toch liever een open helm heb ik toch maar besloten om de goedkopere versie ( € 299.00) te kiezen met inderdaad een externe antenne. Wel heb ik voor elkaar gekregen dat ze volgende maand de speakers en dergelijke (gratis) in mijn helm monteren.

Daarna op zoek naar nieuwe laarzen. Dat was een appeltje/eitje . Dus in totaal voor € 418.00 loop/rij ik er weer netjes en veilig bij. De leren broek was wel het moeilijkste, ik wil er graag een met veters aan de zijkant maar dan zit er weer geen bescherming in. Nu heb ik wel een soort panty van Kevlar die je er onder aan kunt doen maar als het warm is plakt het aan alle kanten en begint dan ook te schuren. Dus de broek maar even laten zitten, als een van de lezers een goede oplossing heeft voor dit dilemma dan houd ik mij aanbevolen.

Uiteraard ook even bij de Virago Star club gekeken en even koffie gedronken, maar die hadden bijna geen nieuwe leden op de beurs gekregen maar wel gezellige dagen gehad. Ik wens jullie allemaal een veilig en droog seizoen toe. Theo Scholman

Dagje beurs met vrienden:

We waren met vrienden meegereden met de auto. Ik kwam Sikko Moltmaker en Jan Koevoets nog tegen op de beurs. Toen ik weer een foto wilde maken werd ik ineens geinterviewd.  Camera voor mijn snufferd en een microfooon, guttegut, doen we even, maakt mij dat nu uit. Dat werd sávonds uitgezonden op Nederland 3 rond 23.00 uur bij navraag. Ik hoorde van vrienden dat dat vaak wat schuin is met sex etc. Tja ik heb gewoon serieus en eerlijk geantwoord, dus ik ben inderdaad niet op tv geweest. Ze stelde vragen van: Veel vrouwen rijden motor, dus de mannen kunnen wel inpakken? Ik zeg, nee ik vind dat iedereen er bij hoort, dat is juist zo gezellig. Is dat nou lekker dat getril van de motor? Begin ik over een routerol van €100,- waarvan ik telkens iets van verloor door dat getril, dat ik nu dus weer een oude rol op de motor heb die op een gewone fiets thuis hoort ed. Is motorrijden sexie? Ik, nee hoezo? Achteraf lijkt het wel een beetje een banana split, van die onzin vragen, ach ja heb ik ook weer gehad. Weet je wat zo leuk is aan zo’n beurs dat ik meerdere keren, nu dus ook weer, mijn vrienden kwijt was. Die hadden wel gezien dat ik gefilmd werd, maar liepen mooi door. Daar is een mobieltje weer goed voor. Ik was niet naar iets speciaals op zoek en heb toevallig dit keer niks gekocht, niet eens een zilveren ring of oorbel. Hoe dan ook heb ik het erg naar mijn zin gehad. Het is een thuis wedstrijd zo dicht bij. Tot de volgende keer.
Groetjes, Monique Tuinstra