Geen motoren te zien bij aankomst op de Petanque club zondagmorgen 9:30 uur, terwijl ik de datum aan het checken was op de website kwam Ronald Maus naar buiten lopen. Vanwege het voorspelde slechte weer en de bbq van vorige avond zal de opkomst niet al te groot zijn, ik kon de bbq helaas niet meemaken maar dit maakt me wel nieuwsgierig, er moet volgens mij heel wat gebeuren willen MCN-ers niet gaan motorrijden.

Het duurde niet lang voordat er toch 5 collega’s gearriveerd waren en de uitleg van de Puzzelrit kon beginnen. Wij konden kiezen uit 4 routes en moesten maar eens uit gaan puzzelen bij welke route motorrijden mogelijk was dit vanwege de Toure de France die vanuit Utrecht richting Zeeland ging die dag. Monique vond route 1 de beste optie en daar gingen de mannen natuurlijk direct mee akkoord.

Wim Uijlenbroek was zo vriendelijk om de leiding te nemen gevolgd door Willem van Asch, Harry Vernooy ( ik dus ), Monique Tuinstra, Sikko Moltmaker en Peter Marbus. Bij een temperatuur van een graad of 25 kwamen er bij vertrek al wat druppels uit de hemel wel lekker koel, gelukkig bleef het hierbij, de bewolking bleef vrijwel de gehele dag aanwezig waardoor het niet zo bloedje heet werd als de dagen ervoor.

Via IJsselstein, Lopik, Schoonhoven, richting Gouda geen spoortje Tour de France te bekennen maar in de buurt van Stolwijk zagen we de hordes Tour de France fans op fietsen al aankomen. Een wegafsluiting kwam eraan, op de motor konden we echter deze weg in (met die bewuste 4 rijen dik fietsende fans, rustig aan geen punt). Het was mij in Utrecht ook al opgevallen ineens is iedereen vriendelijk tegen elkaar zo ook deze fietsers.

Tijd voor een pauze in Stolwijk , lekker broodje op en even gezellig nader kennis gemaakt , als nieuw lid weet je dan ook wie er zo’n hele dag met je meerijdt. Tijdens de stop hadden Sikko en Peter al te kennen gegeven richting Nieuwegein te gaan rijden dus vertrokken zij na de overtocht met de pont bij Streefkerk, het werd een stuk rustiger in de groep ( bedoel dan natuurlijk de motoren).

Verder langs de molens van Kinderdijk en richting de Alblasserwaard met zijn mooie weggetjes en weinig verkeer dus konden we lekker doorrijden heerlijk voor de verkoeling. Die verkoeling kwam dreigend dichtbij in de vorm van donkere wolken en harde wind maar gelukkig bleef het bij een koel windje, de regen was dichtbij maar als een wonder (en onze voorteffelijke gids Wim) bleven we deze voor tot het einde van de route. Geen Tour de France meer gezien dus goed gekozen Monique !

In Vianen nog even een ijsje gescoord op het terrasje en van hieruit de gezellig dag afgesloten.

Motorgroeten, Harry Vernooy