Verslag openingsrit 7-4-2019

Het was mooi weer, dus dat begint uitstekend. En inderdaad een opkomst van zo’n 45 motoren bevestigd dat er meer mensen zin in een ritje hadden. Bij de openingsrit hoort ook het officiële moment v.d. vlag. De vlag zou dit keer gehesen worden door onze nieuwe voorzitter, Rinus de Jager. Voor die tijd werd er naarstig gezocht in verschillende lockers v.d. MCN naar de juiste vlag, maar nee hoor niet de goeie te vinden. Er zat een hele grote BMW vlag in (wat moet onze club daar nu mee? We zijn een merkloze club!) en ook vele kleine voor aan je antenne, dus als je er 1 wilt laat het maar weten. Oei waar is hij dan. Arie heeft toch echt alles genoteerd, dus hij zal erin moeten zitten. Goed bij navraag bij Yacinthe bleek dat hij wel eens bij iemand thuis zou kunnen zijn. Hm wie dan en waarom?

Wij hadden de vorige dag een oefendag, geluidstest en de Bravok. Dat was ook al zulk mooi weer en een geweldige dag. Leerzaam en gezellig. Maar die dag zou er ook een open dag zijn bij Safety in Houten. Er was 1 clublid die namens onze club daar naar toe zou gaan, heel fijn dat Remco Span (jong MCN) dat heeft willen doen. Slim ook dat Yacinthe bedacht dat hij die vlag ook wel eens mee zou hebben kunnen nemen. Bij een belletje bleek dat inderdaad zo te zijn. Hij kwam er zo snel mogelijk aan, maar toen waren bijna alle mensen al vertrokken. Best grappig eigenlijk dat niemand hier aan heeft gedacht, de enige dag in het jaar dat de vlag gehesen wordt bij de Petanque en hij is er niet. Gelukkig was er nog wel een miniatuur variant, hahahaha. Sorrie Rinus, volgend jaar mag je de echte vlag hijsen.

Ik zag voor die tijd nieuwe mensen zitten en liep er op af. Even voorstellen en welkom heten. Zij zijn ooit lid geweest en toen kwamen er de kinderen en je raad het al, geen motorrijden meer. Nu zijn ze weer her opgestapt en willen weer lid worden. Ik ben benieuwd of zij nog andere oud leden tegen komen.

Na de vlag hijsen is het meestal hectisch en nu ook weer, snel achter elkaar rijden de groepen weg. Ik had nog niet geregeld bij wie ik in de groep zou mee rijden. En zo waren er nog meer. Ech ja ik wil wel voor rijden, maar dan wel iemand met een gps met de route erbij. Eerst even wat weg brengen. Ik was nog zo druk met foto’s nemen. Een rit rijden doe je met een volle tank en banden en een lege blaas.  Eventueel dat groepje van mij kon toch onder gebracht worden bij meerdere anderen groepen, mooi dat dat toch weer op de pootjes terecht kwam.

Wij reden als laatste weg met 5 motoren en 1 duo. Rinus, Hans v.d.B. Frans v.d.M, Richard G,Hans v.K, en Monique. Hans v.d.B. en Rinus hebben voor gereden. Wij hadden overlegd en zouden niet baksteensgewijs rijden. Goh dat vind ik wel wennen hoor. Dan moet je echt wel meer afstand houden zeg, niet te zuinig. Verder rijdt zo’n vrij kleine groep wel erg prettig. Op een terras heb je eerder je hap en drank.

Met dit mooie weer hebben we ineens een goed gevuld wegennetwerk met allerlei medemensen. Dat vergt weer oplettingsvermogen met al die vervoersmiddelen. Ook heb ik drie bewoonde ooievaarsnesten gezien en een los vladderend in de lucht. Ik vind het geweldige beesten.

Ik reed naar de Petanque met tussenhandschoenen, maar had voor de rit mijn zomer handschoenen maar aan gedaan. Bij de lunchstop heb ik de binnenvoering van mijn jas eruit gehaald en een extra jasje uit, de broek vond ik wat lastig. Wat een temperaturen ineens toch, nou moe.

In Rhenen was het, mede door het mooie weer, erg druk op dat ene terras waar we  langs reden. Daar had Rinus het even overgenomen en reed een stukje door. We kwamen bij de 1e rotonde terecht (met pandaberen) bij een restaurant. Er zat niemand, is hij wel open? Ja toch wel. Een man nam onze drank bestelling op en bracht de menukaart. Het bleek een Libanees restaurant te zijn zonder lunchkaart. Oh nee he, wat nu weer? Die man zij dat je gerust een voorafje kon nemen als lunch. Het zag er toch wel lekker uit. We kregen allerlei extra’s. Nu weet ik niet of ze dat altijd doen of omdat ze door ons klanten wilde trekken. Na ons kwamen meerdere mensen, zo eng zijn motorrijders dus toch niet, haha. Zwaan kleef aan. Maar het was heerlijk en meeeeeeeeeeer dan genoeg. Ik vroeg nog of ze ons wel weg wilden hebben? Meerdere van ons gaan dit adresje onthouden. Had ik nu die binnenbroek er maar uit, ik zat zo vol van dat lekkers.

Ik vond het een topdag, mooie rit. Groetjes, Monique Tuinstra.