Om 09.00 uur verzamelen bij de Mc Donalds, Blokhoeve in Nieuwegein.

We vertrekken vanaf 09.30 uur.

De rit is door Diederick Rebel uitgezet. De bedoeling was om deze rit te combineren met een bezoek aan stoomgemaal De Tuut. Maar door de corona is deze niet geopend voor groepen. Dus dat gaat dit jaar helaas niet door. Ik heb zelf de lunchstop nog toegevoegd aan de route.

170 km is de route waarvan slechts het eerste deel 4 km snelweg. Dus lekker binnendoor toeren. De route gaat langs de Lek tot Ravenswaaij. Om dan vervolgens door het land van Flipje bij Waardenburg de Waal over te steken. Oh ja met weer 3 km snelweg!! Vervolgens eens stukje langs de Waal en de Maas naar Appeltern. De lunchstop (= einde route deel 1 van 94 km) is bij Hotel/ restaurant Moeke Mooren, Blauwe Sluis 1B, Appeltern, tel 0487 72 60 65. We hebben daar niet besproken. Maar als we in kleine groepjes binnendruppelen moet dat geen probleem  zijn.

Na de lunchstop gaan we  verder met deel 2 van de route. Deze is 78 km lang. En gaat door het land van Maas en Waal naar Maurik. En via de noordzijde van de Lek weer teug naar Nieuwegein.

Start en einde van de rit dus bij de Mc Donalds, Blokhoeve in Nieuwegein.

Zoals met andere ritten dit jaar gaan we weer met groepjes van 5 motoren vertrekken. Let hierbij zelf op hoe groot de groep is; als er al 5 zijn sluit je aan bij de volgende groep.

Bij een groep van 5 motoren is het niet meer nodig om baksteensgewijs te rijden.

Rij je eigen lijn. Dat is veel veiliger.

Dit is conform de KNMV aanbeveling.