Om 9:00 uur met een mede MCN’rs vertrokken uit Houten voor de koude novemberrit richting  McDonald’s Blokhoeve. Buienradar gaf aan dat het droog zou blijven met een middagtemperatuur van ongeveer 13 graden, dus goede vooruitzichten! Wel winterhandschoenen meegenomen.

Vandaar om 9:45 vertrokken met achttal diehards bij een temperatuur van +/- 8 graden C. richting Ede via de snelweg.

Het was voor mij de eerste keer om met MCN een door MC de Kraats georganiseerde tocht te rijden,  was ik benieuwd hoe e.e.a. zou gaan verlopen. Bij aankomst was ik verrast door de vele deelnemers, ondanks het weer. Toch meer diehards dan bij MCN?

Motor geparkeerd en naar het clubhuis om daar te registreren, het inschrijfgeld te voldoen, de consumptiebon te ontvangen en de route te laden in de Garmin.  Daar liet de organisatie een steekje vallen omdat er geen aansluiting voor de Zumo 590 voorhanden was. Dan maar op de micro SD kaart, maar men wist niet of er een adapter voor mijn SD kaart was. Helaas, voortaan maar zelf meenemen!

Intussen wel opgemerkt dat er nog drie MCN’rs op eigen gelegenheid naar Ede waren afgereisd.

Om 11:00 uur zijn we met een achttal motoren vertrokken vanuit het clubhuis van de Kraats om met de door hen uitgezette route aan te vangen. Omdat ik zelf de route niet had kunnen laden had ik geen idee waar deze naartoe zou leiden.

Eerst nog even tanken in Ede zodat iedereen voldoende brandstof heeft voor de rit en daarna via de N304 richting Hoenderloo,  bovenlangs Nationaal Park de Hoge Veluwe. In Hoenderloo hebben we de Provinciale weg verlaten en ging het verder hoofdzakelijk via de door ons zo geliefde landweggetjes. Naast het mooie landschap vielen mij ook de indrukwekkende herfstkleuren op.

Grofweg liep de route vanaf Ede richting Hoendeloo, Zutphen, Klarenbeek, Teuge, bovenlangs Apeldoorn, Vierhouten, Elspeet, Garderen, Stroe, Wekerom en weer terug naar Ede. (De route heb ik achteraf door middel van een track via mijn Zumo kunnen herleiden)

De lunch hebben we met de gezamenlijke MCN’rs ,we reden in twee groepjes, bij Cafe De Groot in Terwolde genuttigd. De uitsmijters die ze daar serveren zijn zeer het benoemen waard gezien de kwaliteit/samenstelling/prijs verhouding en de ervaring die wij als frequente gebruikers hebben om te oordelen.  Een super uitsmijter voor € 5,50, waar vind je dat nog? Verder nog een bedankje aan de penningmeester die de clubkas bij zich droeg en daaruit één drankje financierde.

Om ongeveer kwart over drie zijn we weer terug in Ede, we zijn absoluut niet de eersten, gezien onvoorziene omstandigheden de gemiddelde snelheid wat gedrukt hebben, zodat dat de soep die nooit zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend, toch wel erg lauw was.

Daarna naar huis in groepsverband via de snelweg en thuisgekomen met een goed gevoel terugkijkend op een geslaagde dag in de “kou”.

Peter Marbus