Het gaat flink regenen met soms zware buien en windvlagen waarna het ’s middags wat opklaart. Geen weersvooruitzicht om met vertrouwen een motorrit te beginnen dus.

Maar we hadden voor onszelf gezegd: als het nog niet al te hard regent bij de start, gaan we gewoon. En omdat het uitsluitend een beetje spetterden, stonden wij mooi op tijd bij McDonalds waar maar liefst 2 andere bikkels het weer trotseerde. Uiteraard onze rit organisator, voorrijder en activiteiten meester Peter Marbus maar ook (niet onbelangrijk op een motorrit) onze penningmeester Jan. Met Ruth en mij erbij dus een opkomst van 4 personen. Wat een bikkels he…

Omdat de eerste grote donkere wolk zich reeds aandiende, heeft de voorrijder bepaald dat er eerst koffie gedronken moest worden. Tsja wat kun je daar tegenin brengen niet waar? En jawel: koffie op; regen voorbij! Top beslissing Peter!

Wij op pad naar Hilversum waar men gekke gewoontes heeft. Men parkeert gloednieuwe Audi’s overdwars in de greppel naast de snelweg met een afzetting van één baan als gevolg. Vreemde jongens die Hilversummers……

Vervolgens rijden we door naar Baarn waar we voor het spoor moeten wachten tot de trein voorbij is waardoor we op tijd zagen dat een vorige stortbui de straat aan de andere zijde van het spoor blank had gezet. Nou geen probleem toch voor bikkels! Peter voorop en er door heen gevolgd door het bankstel van Ruth en mij. Het bleek toch wel een heel diepe plas te zijn van pak weg 30 cm…… Het gevolg was dat Peter zo diep ging dat al zijn veiligheidslampjes begonnen te flikkeren. Ik zat er zelf vrij kort achter en met dezelfde snelheid wat tot gevolg had dat er een water waaier ontstond van 3 meter breed en 1,5 meter hoog.

Er stond toevallig een man met foto toestel naast die meteen een kiekje nam. Voorpaginanieuws???? Mensen; ik kan je vertellen dat regenwater vanaf de straat smerig smaakt. Zeiknat van boven maar droog aan de voeten weer boven gekomen. Het water, met het zand dat het meevoerde druppelde langzaam maar zeker richting mijn kruis…… Jan had voldoende gezien en schakelde op tijd terug naar zijn eerste versnelling en kroop er op kruipsnelheid doorheen zonder verdere gevolgen. Spectaculair maar wel de lessen geleerd dat 30 cm toch wel diep is om op snelheid doorheen te scheuren…

Verder langs Spakenburg, Nijkerk en langs het Nuldernauw, Wolderwijd, Veluwenmeer en….. nou ja langs het water wat Gelderland van Flevoland scheidt dus. Prachtig tussen de hoge korenvelden door op een weggetje van 2 meter breed. Ook langs de dijk waar de schapen los liepen of losgebroken waren en ons brutaal voor de wielen liepen. Foei. Het zou verboden moeten worden als er BMW’s en Goldwing’s langsrijden. Toch?

De reis ging zonder noemenswaardige regen door via het mooie dorpje Elburg waar we de eerste collega motor bikkels troffen. Verder geen motor op de weg….. Gek he? Onderweg zelfs zo’n grote buizerd zien opstijgen. Prachtige vogel zeg! Van Elburg doorgestoken naar Heerde waar er zowaar een restaurant houder was die anders dacht over zondagsrust dan de anderen en dus werden we genoodzaakt daar maar even wat te eten. Al met al werd het wel al laat en dus besloten we de route in te korten en gedeeltelijk de snelweg terug te nemen. Tsja; en dan wordt je gestraft door een forse plensbui natuurlijk. We hadden allemaal de regenkleding al lang uitgedaan wegens het dreigende maar toch mooie weer. Nou ja we gaan toch naar huis dus gewoon: gas er op en de kuip het meeste op laten vangen. Prima gelukt en op tijd thuis om de Goldwing nog even af te wassen en drogen voor hij weer afgedekt werd tot het volgende avontuur.

Penningmeester: Bedankt voor de koffie-plus en Peter bedankt dat je ons zo mooi tussen de buien door hebt geloodst. Top dag voor top motorrijders!

De thuisblijvers hebben echt wat gemist.
Ruth, Sjaak, Jan en Peter