Vanmiddag stond ik in mijn tuin te snoeien toen er vriendelijk klonk: ‘Goed bezig, man!’ Ik hef mijn bezwete kop en zie Monique Tuinstra (what’s in a name?) vriendelijk naar me lachen. Ze komt van haar werk en we maken een praatje. De ingelaste avondrit komt ter sprake. Monique rijdt zelf niet mee: ze is erg druk geweest en  wil af en toe haar vriend ook eens tegenkomen thuis. Dat lijkt mij een solide reden. Natuurlijk wordt me meteen gevraagd om iemand te vragen een stukje te schrijven. Dit wordt niet rechtstreeks aan mij gevraagd, maar ja, ze is ook zo bescheiden, he, die meid! J  Meteen wordt me ook op het hart gedrukt om vooral veel foto’s te nemen. Oké, Monique!

Na het eten gauw de Guzzi gestart: Houten beeft met 1,2 op de schaal van Richter! Bij de Mac in Nieuwegein tref ik een stuk of tien MCN-ers. Van enkelen weet ik de naam; de motoren die ik zie zijn: Harley (Gerard, die naam weet ik), BMW R1100R (Ronald, die weet ik ook), BMW 1200GS, Suzuki Bandit (Laura en passagiere), Honda CB1000F, de rest ben ik vergeten……….o ja Goldwing (Peter D.)

Om 18.35 uur gestart: A12 – Harmelen – ri. Wilnis – Mijdrecht – Hoofddorp – Aerdenhout (met ae, dat zie je aan de huizen) – Zandvoort. Peter ging een harinkie halen, de rest op het terras aan het strand aan de koffie en fris. Uurtje klessebessen, o.a. Ronald maakt foto’s (Monique!!).

Dan terug  naar de motorcikkels: wie treffen we daar? BMW R1100S-rijder Gerard(?): was te laat en is op eigen houtje gekomen om een ijsje te eten, maar kon de motoren wel maar ons niet vinden. Toch gewacht: wat een trouwe MCN-er!! Jaartje gratis lidmaatschap voor de man!

Daarna in schemer en donker terug volgens ongeveer dezelfde route: bij Mijdrecht neem ik het voortouw en leid de groep door de Ronde Venen naar Portengen en Vleuten. Daar neemt Peter het weer over en laat ons zien dat Leidsche Rijn ook vele bochten kent. Onder de Galecopperbrug nog ff gestopt voor een kletspraatje, waarna een ieder zijns/haars weegs ging.

Komend weekend ga ik met Henry (R1), Clemens (GSX-R), Jan(R1) en Cor (Duc 1198R met carbon wielen en powershifter) de Eifel in voor ons jaarlijks mannenweekend. Normaal treed ik dit geweld tegemoet met mijn dappere Duc 998. Maar nu heb ik via Motoplus  5 dagen een Kawasaki Z1000SX gewonnen. 150 pk, soft-case zijkoffers, fris rubber, all-risks verzekerd  en € 100,- benzinegeld. Wat wil een mens nog meer? Binnenkort een verslag hierover in dit theater (en in Motoplus).

Greetzz,

Diederick Rebel