Dit jaar vertrokken we niet met ons vaste cluppie richting Bleialf, maar met alleen Bertus en Marianne v.d. Werf.

Wim en Anneke waren net opa en oma geworden van hun vierde kleinzoon en kozen er voor om thuis te blijven om hun zoon en schoondochter bij te staan en te genieten van deze bijzondere gebeurtenis.

Henny en Helma kwamen zaterdag pas, want vrije dagen zijn schaars voor een goede motormonteur. En John van Dongen, dochter Laura en schoonzoon Joachim kozen voor de bochtentraining een week later.

De reis verliep voorspoedig. Ik had met mijn nieuwe Suzuki V-Strom wel wat gereden, maar nog niet echt grote afstanden.  Eerst een stuk snelweg Nederland uit en vanaf Valkenswaard binnendoor. Alles gaat veel sneller met maar 4 personen. Koffie drinken in 20 minuten klaar en lunchen ondanks een slome bediening toch met een uurtje alles achter de kiezen. Gelukkig was het mooi zonnig weer en was er nog tijd genoeg voor een ijsje.

We lagen de eerste nacht dus samen in hut 2 en dat was erg vreemd. Er lag geen zooi, snoep, kleding en andere bende rond de tafel. En het gesnurk kwam maar vanuit één bed.

Zaterdag zijn we met 5 motoren richting Echternach  gereden. Jan moest even voordelige shag inslaan. Het weer viel alles mee en we hebben lekker buiten in het zonnetje een bakkie gedronken.

Eerste pinksterdag begon met somber weer en de temperatuur was onder de maat. Toch een route in elkaar geflanst in de Vulkaan Eifel. Deze pakte verbazend goed uit. Ik leer mijn motor steeds beter kennen en ik geniet meer en meer van het betere bochtenwerk, waar deze route vol mee zat . We kwamen in Manderscheid en daar was een kleine markt met crea-bea spullen en een koffietent met hele lekkere taarten. Rond 17.00 uur waren we weer terug op het kamp. Na het eten de kermis op het dorp onveilig gemaakt en apfelstrudel gegeten.

We kwamen terug en het kampvuur gaf genoeg warmte om met Diederik op gitaar en wat “zangvogels” er een heerlijk avondje van te maken.

En nu zijn we weer thuis.  Stinkt alles naar zweet, drank en rook en staat er een smerige V-Strom en BMW in de garage. Alles moet snel weer schoon zijn, want vrijdag vertrekken we weer naar de Eifel voor de bochtentraining.

Wie weet komt daar ook nog een verslag van!

Lieve Bleialf-gangers, bedankt voor weer een geweldig weekend!

Tiny Schwarze