Bleialf 2013:
Met gemengde gevoelens ging ik dit jaar naar Bleialf. Voor mijn gevoel was ik daar nog niet aan toe. De natuur was een maand achter en het weer heeft er ook niet aan bijgedragen om eens lekker te gaan rijden.

Met ons vertrouwde groepje (hut 1) vertrokken wij uit de Zaanstreek, op weg naar Deest om het laatste koppel op te halen. Wonder boven wonder was het droog ondanks de slechte berichten. Een heerlijke rit volgde met als voor rijder Ed. Hij had immers een hele week vrij om een route uit te zetten. In de loop van de middag kregen wij toch de eerste buien, maar terugkijkend hebben wij niet mogen mopperen.

Het is als of je weer thuis komt als je hier het terrein oprijd. Na wat heen en weeg gezoend te hebben zijn de tassen uitgepakt een biertje gedronken en op naar Alte Backhaus voor de maaltijd.

Zaterdag werden wij verrast door heerlijk weer, dus op de motor en karren. Helaas kreeg mijn motor wat temperatuur problemen dus moest er wat gesleuteld worden. Na wat advies op het kamp is het probleem opgelost. Zondag konden wij heerlijk en onbezorgd rijden.

Wij van hut 1 mochten weer voor de maaltijd zorgen en in een anderhalf uur hadden wij weer een heerlijke maaltijd. Vele complementen mochten wij ontvangen .Ik zit hier op zondagavond dit verslag te schrijven, want dinsdag sluit al de inzending.

Ik zit te denken aan morgen: Afscheid, afscheid van een heerlijk weekend motorrijden en afscheid van Sylvia, wat heb een respect voor deze vrouw. Ik ben gelijk klaar met schrijven omdat ik het niet meer weet.

Namens hut 1 Leo

Verstek/uitzwaaien bij de Blokhoeve 17-5-2013

Normaal rij ik zelf motor vanaf de Blokhoeve en dan lekker binnendoor, maar dit keer rij ik met Els Nesselaar mee in de auto. Dan op zijn minst kan ik even uitzwaaien.

Dus zo afgesproken, Els ook daar heen met haar spullen al in de vierwieler om daarna achter mij aan naar mijn huis aan te rijden om daar de auto weer te stallen en mijn spullen in haar auto er bij doen. Gezellig om met iemand samen in de auto te zitten, alleen is ook weer wat, ik heb er zin in.

Ik wilde een cake bakken om mee te nemen voor daar in Bleialf, wat druiven mee en er lag nog een kokosnoot die telkens minder kloste, dus die moest ik ook maar een koppie kleiner maken, die moest dus mee. Paul eet dat niet namelijk en ik was bang dat hij anders niet goed meer zou zijn als ik terug kwam. Dus ik had vanmorgen nog een klussie te klaren. Gister nog een cake gebakken, dus ook een voor thuis, tja ik kan het niet maken om leuk weg te gaan en hem geen cake na te laten. Hij met rozijnen erin en voor de MCN met kokos, weern’s wat anders.

Goed de hele meute zou om 9.30 uur vertrekken. Wim Uijlenbroek zou voor rijden. Om 9.30uur gaat mijn mobiel, wat denk je??? Jaja Wim, of iedereen nog aan het wachten is? Jazeker op jou. Oh, ik heb nu mijn motorpak uit, ik had een probleem met de rits. Oh, ehm, hoe laat kun je hier zijn dan? Op zijn vroegst om 10.00 uur. Ik overleg even met de groep die met hem willen rijden. Bij gebek aan beter of Wim is gewoon erg belangrijk, maar iedereen wilde graag op hem wachten. Tja toen zijn we maar even naar binnen gegaan om een bakkie te doen, om warm te worden en of blijven en om niet nat te spetteren. Als het aan een ieder zou liggen zou er een lekker warm zonnetje aan de hemel staan.

Vanaf 2008 ga ik mee naar Bleialf en heb eigenlijk nog niet echt slecht weer gehad. Nu toevallig ben ik met de auto en het bakt, stakkers op de motor ook, ach ach. Ik kan wel ineens veel mee meenemen, leuk is dat hoor. Spelletjesdoos, een hele cake, fruitbak, regenpak, plu, winterkleding, want ja daar is het weer voor dit keer.

Els en ik zijn om ongeveer om 11.00 uur via de snelweg gegaan en hebben onderweg iets gegeten bij een hele drukke tent op dat moment, we hebben staand gegeten, we zitten immers al genoeg, dus dat is niet erg.

Oke het kamp zou om 15.00 uur open zijn, wij waren er net iets eerder. Er waren al wat mensen, de meeste met de auto, wat voor een club zijn we ook al weer? Afijn daar een beetje wat thee en koffie zetten en je eigen bedje in orde maken en de binnenkomers verwelkomen. Later komt daar een bakkie kippen of tomatensoep uit blik bij. Dat gaat erin, heerlijk vinden de mensen dat. Toch nog weer een blik warm maken, alles is op gegaan. Je zou bijna denken dat het een lekker grootmoeders recept is of was het nu echt koud en nat op de brommerd?

Menig motormuis heeft het niet droog gehouden onder het motorpak en of boots, nou dat wordt het snel koud hoor, br. Ook bleek een top tas niet waterdicht wat wel zo had moeten zijn. Dus geen droge bedspullen, hm. Leuke hobby he, motorrijden? De volgende keer voor de zekerheid toch maar een vuilniszak in de tas doen.

Gelukkig waren er nieuwe verwarmingen aanwezig die allemaal erg heet stonden te branden. Dat was pas een welkom, zowel in de hutten als in het clubhuis. Dit alles kwam wel erg goed uit met zoveel nat spul wat graag zo snel mogelijk drogen moest.

Daarna is het een doorlopende afwas van de bekers uit de kast. Mensen komen weer op verhaal en daarna krijgen we de pannen van wie gaat er wat en hoe laat eten. Dus de tent loopt weer bijna leeg. Sommigen hebben brood bij zich of moeten nog wachten op wat laatkomers om daarna ook uit eten te gaan. Goed in het restaurant aangekomen zit het daar al aardig vol met onze club, een gezellige bende.

Afijn buikje meer  dan vol en iedereen is weer terug op het honk, de meeste binnen, maar ook een groot deel buiten. Het is een groot gezellig kippenhok. Sommigen lachen zo luid dat je vanzelf mee doet daar kun je niks aan doen ook al ben je een super chagrijn en of slechthorend. Ik zit daar netjes tussen aan een aparte tafel en vind het prima, wordt soms prettig gestoord, ach er zijn ergere dingen. Beetje meedeinen met de liedjes enzo.

Het is best handig hoor zo´n club laptop. Mensen kunnen een verslag intikken ter plekke, dus de sfeer is nog erg aanwezig. De mogelijkheid is ook een route uit te zetten voor de gps. We zijn best modern he ondanks onze niet zo´n jeugdige gemiddelde leeftijd.

Daarnet werd en een liedje voor gezongen en dan het refrijn met z´n allen, guttegut wat een lol, het werd teksten gekker en mij werd al gevraagd om niet alles letterlijk over te nemen…… Ik zeg niks meer……

Voor mijn gevoel heeft iedereen het wel naar de zin.

Ik in ieder geval wel. Verder zie ik wel hoe het gaat lopen deze dagen. Ik heb nu geen eigen vervoer bij me, wat wel een beetje gek is. Ja de benenwagen, plu en zelfs een regenpak, mocht ik met de regen de benen willen strekken. Ja daar moet ik nu aan denken, op de motor zit ik waterdicht in mijn pak, maar wat zonder motor en dus een pak???

Nou gaat ik een drankje scoren, daarnet was het giga druk.

Ondanks het weer wordt het gewoon weer een gezellig weekeind. Op wat er nog komen gaat.

Groetjes, Monique