29 mei: heenreis Bleialf
9.30 uur vertrek Blokhoeve, dus ongeveer 9.45 uur, 10 fietsen + 1 duo (Tom, Richard, Bertus, Adri, Hans, Walter, Gerard, Sjaak, Ruth-Marie, Peter en ik). Ik wist van vier fietsen + ik die daar vandaan zouden vertrekken, dus mijn verbazing was groot toen ik daar totaal 10 fietsen telde, wauw en te woepie. Tom en Hans zouden samen een heen route bedenken binnendoor op gps. Mijn routerol zat in mijn topkoffer voor misschien daar? Helaas was het miezerig weer, dat heeft uren geduurd. Al snel haakte Adri af om een snelle route te rijden, de droogte tegemoet. We hebben geen snelweg bereden die dag. Meerdere mensen hadden het best fris, ik ook, van die koude vingertoppen weet je wel?! Later werd het droog, daar knapte we allemaal van op. We hadden bij Wijk bij Duurstede een pond. Gr, ik helemaal van hieruit naar de Blokhoeve om vervolgens vlak langs mijn huis te rijden. De volgende keer maak ik wel een ontbijtje klaar voor iedereen, beter plan. Van de 9 fietsen hadden twee mensen de route op gps. Ik heb lekker om me heen kunnen kijken. Fris weer, dus meerdere galoperende paarden, reigers, ganzen, ooievaars, 1 hert, wat is er toch veel natuur. Mooie rit gehad, gezellige groep. We kwamen om 18.30 uur aan op het kamp met ongeveer 350 km op de teller. Gerard had contact gehad met Els (die was met Beb met de auto al daar), dat we er aan kwamen. Daar aangekomen bleken de meeste mensen er nog te zijn. We wilden wel eerst de spullen een plekkie geven en het tukbakje gereed maken. Dus met een kleine groep naar het Alte Backhouse. Daar was het al een gezellige bedoening. Later kwamen nog Wim (had eerst nog een feest) en de jongens die zaterdag al vertokken waren mee eten. Peter niet, die had nog een dag Zwitserland er aan geplakt (wat moet hij toch zonder motorfiets, die Peter?). Bij elkaar was het een superdag, lekker eten, nakletsen op het kamp, te laat naar bed. Moe maar voldaan zeg maar.

Groetjes, Monique Tuinstra

30 mei: Ik ben een kei, want ik heb over de keien gereden!

Tiny Schwarze

31 mei
Vandaag (zaterdag) is het beter weer dan gisteren. Alle motorrijders zin al vertokken voor een korte of wat langere tocht. Ik had niet zo veel zin om mee te gaan. Ik heb gisteren al genoeg gereden. Wij zijn naar Cochem geweest, waar het vreselijk druk was en wel honderden motoren. Zien en gezien worden. Iemand moet op het huis passen. Gisteren heerlijk gebarbequed, daarna om het kampvuur gezongen en Diederick op de gitaar getokkeld. Eg gezellig.

Groetjes, Els Nesselaar.

De Bleialfgangers hadden gelukkig weer goed weer zodat vele tochten gereden worden. Meerdere landen zoals Duitsland, Luxemburg en Belgie werden met wisselende frequentie genomen. Van Luxemburg, Trier, Bastogne, Cochum etc. door de natuurlijk gevormde groepen van snelheidsduivels tot tourrijders. De barbecue en de voortreffelijke maaltijd op zaterdag waren als vanouds. Een prima sfeertje en volop stemming onder de gitaarklanken van Diederick Rebel.

Arie en Jos kwamen uiteindelijk met de auto omdat de motor het ondanks inspanningen van de ANWB al voor Tiel het had begeven. De gebruikelijke gezichten ondanks de wat teruglopende belangstelling (45 personen). Alle derhalve zoals gebruikelijk ondanks een aantal gezichten die wij moesten missen (Ron en Sylvia).

Voor ons een speciaal weekeind met alle motorvrienden. Kort na Bleialf bestaat de motorclub 39 jaar (5 juli) en gaan we ons opmaken voor de 40e verjaardag. Hopelijk kan de sfeer, belangstelling en spirit nog lang voortduren.

Gerard Nesselaar