We hebben motor gereden vandaag. We moesten 6.00 uur op staan en hebben ontbeten. Om 7.30 uur moesten we bij het Mercury hotel staan en daarna even wachten op de andere motor rijders. Toen hun kwamen zijn we gelijk gaan rijden. Donia en de andere jongens allemaal, Jan Bontekoe, Gerard en Els Nesselaar.

Toen hebben we een uurtje gereden en zijn we koffie gaan drinken bij een restaurant, bij een pompstation. Daarna zijn we een stuk wezen rijden, toen weer gestopt om weer wat te drinken bij een pompstation. Daarna kwamen we op de camping aan.

De kampeerploeg was nog aan het ontbijten, toen wij aankwamen, dat was 9.30 uur. Om 10.45 uur zijn we met meer mensen van de camping erbij een lange rit gaan rijden. Peter, Laura, Gerard, Ronald, Monique, Willem, Wim en wij.

Onderweg is Jan halverwege afgehaakt omdat hij nog wat te doen had. We hebben een turkse pizza gegeten en ergens een sorbet ijs gegeten. We zijn twee keer met de pond geweest.

Nu beeindig ik mijn verslag op de club laptop omdat we de terugreis aanvaarden. Het is nu 21.45 uur en al donker en we rijden achter Donia aan. Ab gaat als duo mee met Peter i.v.m. panne met zijn motor.

Geschreven door, Beb Wijnands

********

Het is weer zover, het kampeerweekeind staat voor de deur. Heerlijk ik heb er zin in. Zelf met de motor en de hele mikmak achterop, topkoffer vol met hapjes en drankjes, joepie de dag kan niet meer stuk.

Oke ik wist van Wim en Ronald dat die vanaf de Blokhoeve zouden vertrekken. Ik stond erg vroeg op, maar ineens was het wel erg laat, dus gebeld dat ik er echt aan kwam, help paniek in de tent. Afijn vet te laat werd ik door die twee en Sikko opgewacht, hm dat was wel een minpuntje. Nu is Wim ook vaak aan de late kant, maar ik spande toch echt de kroon dit keer en dat deed ik niet eens voor hem.

Vol goed moed vertrokken we met mooi weer met vier brommers binnendoor naar Melderslo. Het zou mij benieuwen hoe die camping zou bevallen. Vanaf 2007 ben ik lid en ga die weekeinden mee en heb alleen maar Valkenburg meegemaakt. Dit keer zou er, zover ik weet, geen auto met de club spullen mee gaan, dus dat werd zelf support. Goed een brandertje mee en fluitketel, dus dit keer geen hoofdkussen.

Wim had wat plaatsnamen op papier gezet en met een plattegrond in zijn tanktas, hebben we de rit gereden. A-27 afslag Hagestein, Culemborg, Ravenswaaij, Rijswijk, Ochten, Dodewaard, Waal volgen, A-15 + A-50 + A-326 ri Nijmegen, afslag Bergharen, Balgoij, Nederasselt, Grave, Velp, Lageheide, Lageboom, Mill, Wanroij, Sint Antonis, Oploo, Westerbeek, Vredepeel, Merselo, Weverslo, Heide, Leunen, Castenray, Klein Oirlo, Tienray, Eikelenbosch, Melderslo, d’n Toerstop. Als het goed is heeft Ronald dat op gps opgenomen, handig voor een volgende keer.

We hebben ergens langs het water gegeten met een bakkie koffie. Zo deelde we het eten en drinken wat we bij ons hadden, dat zorgden voor een verrassend afwissellende maaltijd. Het was tevens een soort uitzicht punt boven ons, boten op het water, dus ik heb ergens anders gewaterd. Dat zelfde trucje (picknicken) wilden we nog een keer uitvoeren, maar we vonden geen picknick plaats. Dan maar een western/steakhouse met een stoere lolly toe.

Volgens mij kwamen we rond 16.30 uur aan op de camping met 194 km op de teller. Willem was er al twee dagen eerder met de auto en de caravan en heeft de auto omgeruild voor de motor. Jos en Arie waren er al met ieders een motor in een hut en John en Anita samen op een motor met een tent. Later kwamen Erik en Ab ook nog met ieders een motor en tent. We hebben bij de plaatselijke Spar inkopen gedaan. Wij vieren hebben daar gepicknickt en de rest heeft in het camping restaurant gegeten. We kregen te horen dat Carlo en zijn zoon ook in een hut hadden geslapen, ware het niet dat Carlo nu net een carpaal tunnel syndroom operatie zou ondergaan. Jammer dat zij er niet bij waren en sterkte met je pols Carlo.

De volgende dag zou een nieuw clublid een nachtje overblijven met een tent, Tom. Hij was er rond 8.40 uur als ik het goed heb. Wij moesten nog ontbijten. Tom zette zijn tent vast op. We hebben die dag de Peel en Maas route gereden, dat met die zeshoekige ANWB borden. Soms staan ze wel erg onlogisch en of onduidelijk opgesteld, maar met af en toe het heen en weer hebben we het mooi wel gevonden met z’n allen. Die dag hebben we 128 km gereden, van 11.30 – 16.30 uur.

Het was die dag erg warm en bij aankomst heb ik dan ook een wel verdiende duik in het zwembad genomen. John en Anita kwamen er ook bij. We zouden gaan BBQ-en en moesten weer bij de enige winkel (Spar) inkopen doen. Volgens sommige stond ik in de bleek (zwembad). Enkele clubleden hebben voor mij wat ingekocht, ik zeg nog zo overleg wel met elkaar dat ik niet allerlei dingen dubbel krijg. Hm, ze hebben aan me gedacht, ik heb me dik en rond gegeten die dag. Arie en Jos hadden zelf knutsel BBQ’s meegenomen, super hoor. Daar ter plekke houtskool gescoord. Laura kwam eind van de middag, nog voor de BBQ aanwaaien. Lekker na haar werk is ze gaan brommeren. Ze kon geen beter weer uitkiezen. Het vlees wat over was hebben we in de koelkast van de caravan van Willem gestald.

De hutten zijn iets groter dan in Valkenburg, maar hebben geen kookgelegenheid en zelfs geen stroom. Er is een grote lamp aanwezig. Daar en tegen betaal je wel per persoon, niet per hut, dus dat kan erg gunstig uitpakken als je alleen die hut hebt, he Sikko en daarna Erik? Wanneer je met een tent bent betaal je ook pppn, ook als je met meerderen een tent deelt. Alle andere kosten zitten daarbij in, dat is ook wel weer handig, geen aparte motor of zo. Je kunt douchen wanneer je wilt, er is warm water voor de afwas, helemaal super. Je kunt daar eten en drinken nuttigen. Het ontbijt moet je wel een dag van te voren aanvragen.

Per hut heb je vier plastic stoelen en een tafel en er staan enkelen picknick tafels op het terrein, waarvan we er een hebben ingepikt. Dus dit keer geen radio/cd speler, koffiezet apparaat, thee, pannenkoeken zelf bakken, zeil over alle zitjes heen en een lichtsnoer. Wel die ene droge avond, van de drie, waxinelichtjes op tafel. Tja een motor zonder aanhanger beperkt toch met de spullen die je mee kan nemen.

Ik heb van 7.25 -7.40 uur gezwommen. Wel wat fris, maar toch heerlijk. Je zit al zo veel op de motor, op een terras, op de camping enz. Ik had mijn beweging weer gehad. Het was al bekend dat Peter met Jan, Jan, Beb, Els en Gerard zaterdag naar de camping zouden komen. Misschien Cor en Teuny ook nog, maar die waren er niet bij. Dat waren vier motoren, zes mensen rijker voor die dag. Dan zouden ze nog een rit van zo’n 250 km rijden en dan nog eens naar huis. Sikko had wat anders en Tom ook, die zijn samen rond de middag naar huis gereden. Els is op het kamp gebleven samen met John, Anita, Arie en Jos. Dus wij waren met 9 fietsen, met z’n tienen.

Zij waren er rond 9.40 uur. We konden ze geen bakkie aanbieden, maar gelukkig waren ze gewaarschuwd. Beb had zelf koffie mee voor onderweg. Daar waren wij nog aan het ontbijten met gekookte eieren en zij hebben in het restaurant een bakkie gedaan. We vertrokken 10.45 uur t/m 19.30 uur voor zo’n 250 km. Het was mooi weer, maar we wisten dat dat om kon slaan. Het was een mooie rit, gelukkig minder warm als vrijdag. Lekker ergens een flinke ijs gescoord. En ja hoor daar kwam de regen, hup voor enkelen van ons werd dat dus een regenpak. Door het late vertrek kwamen we ook weer laat thuis. Zij konden geen contact krijgen met ons en hadden inmiddels toch maar gegeten. Dat was wel jammer, vond ik, dat we niet gezamenlijk konden eten. Voor de volgende keer weer een les om zoveel mogelijk mobiele nummers uit te wisselen.

Kort na aankomst zijn Gerard en Els samen huiswaarts gegaan en bleven Peter, Jan en Ben nog een tijd nagenieten. Jan Bontekoe was halverwege afgehaakt i.v.m. andere verplichtingen. Bij aankomst in de regen bleken de tenten van Erik en Ab weg te zijn. Ik dacht nog, dat is nu jammer die zijn al thuis met al die regen. Bleek dat Ab zijn motor het snel minder goed deed en de ANWB had hem al opgehaald met de bepakking. Erik is in de hut van Sikko gegaan. Best slim allemaal. Hoe zou Ab nu naar huis gaan? Wat dacht je van bij Peter achterop? De rest zat vol. Dus dat betekende dat hij wel ene dag eerder weg zou gaan, maar nu hoefde zijn vrouw hem niet te redden. Hij had zijn pak ook meegegeven, dus kreeg daar ter plekke een regenbroek van peter te leen. Hij had gelukkig wel zijn helm en handschoenen bij zich. Hoe dat moet aflopen…….?

Afijn wij zijn die hele avond bij dat restaurant blijven hangen i.v.m. het weer. Ik was wel blij dat ik een plu mee had genomen. Gelukkig hadden ze een overdekte buitenplaats en was het niet druk.

Zondag was het bewolkt, maar niet koud. Ik had het de 1e nacht wel wat fris gehad. Ronald was al op en heeft internet op zijn mobiel, dus ik vroeg of hij toevallig buienradar al had geraadpleegd. Na 10.00u kon het gaan regenen. Het ontbijt was vanaf 9.00uur. Ik wilde alles inpakken voor het ontbijt, maat er lagen enkele spullen van mij in een hut. Toch maar gestoord en alles ingepakt. In de regen zou het echt niet leuk zijn om op te moeten ruimen, bah, dat was ik liever voor. Mijn pak, en helm lagen nog in de hut. De plu ging in de topkoffer, voor het geval dat. Iedereen die nog iets over hadden aan eten en drinken, wat dus niet mee kon op de motor, klopte allemaal bij Willem aan bij de caravan. Hij zou daarna nog naar Oostenrijk gaan, dus kon wel wat gebruiken toch?

Zondag kregen we het ontbijt van de club in het restaurant. Dat was goed verzorgd. We zagen wat oude auto’s langs rijden. Dat zou wel weer een rit zijn, nee maar ze parkeerden allemaal daar  tegenover bij dat museum. Daar was het verzamelpunt voor een rit van zo’n 100 of 150 km. Het was een merk club, maar elk merk was voor die dag welkom. Er zaten ook heel wat Duitse kentekens tussen. Enkelen van ons zijn wezen kijken, helemaal leuk zoiets. Dat sommige mensen die dingen nog rijdend houden vind ik fantastisch. Dat kost veel tijd en geld als er al onderdelen te vinden zijn.

Nu dat was nog eens een leuk toetje van het ontbijt. Je verlekkeren bij al dat mooie blik op wielen. Goed nu maar eens kijken wie wat waar naar huis. Zaterdag had ik nog contact met Paul en hoorde dat wij twee gerookte forellen hadden gekregen van de buurman en dat hij dat graag zondag met mij wilde opeten. Hm, dat wordt dus voor het eten thuis zijn. Normaal ben ik uit en dan wil ik gewoon ‘s avonds thuis kunnen komen. Nu was het ook wel weer lekker om op het gemakje alles op te ruimen tent drogen, bij praten, bijkomen enz.

Jos en Arie zouden lekker met z’n tweetje aan keutelen. Willem moest zijn caravan eerst aan kant hebben, dus deed het ook rustig aan. Erik ging alleen naar huis. Ronald en Laura zouden samen  rechtstreeks naar huis gaan. Wim, Joh, Anita en ik zouden weer binnendoor naar huis gaan. Wij wilde allemaal ‘s middags thuis aankomen. Wim reed dezelfde route terug, maar ergens herkende ik een stukje picknick rit erin. Hoe hij dat toch voor elkaar krijgt weet ik niet, maar het was weer mooi.

We hebben die dag geweldig weer gehad, droog, bewolkt, een beetje zon en niet te warm. Lekker ergens gepicknickt, weer van elkaar wat gegeten en gedronken. Vergeet de fruithap niet he, ananas dit keer. Later een terrasje aan het water. Van 11.40 t/m 16.40 uur gereden met 190 km op de teller.  Ja dat was het weer zo’n beetje.

Wat mij betreft was het weer een geweldig weekeind. De regen was wat minder en dat je dan niet bij de tenten/hutten kon blijven zitten was ook jammer. Tja en verder doe je het met elkaar en volgens mij is dat wel weer geslaagd. Bekijk de foto’s op de site dan heb je weer een idee. Er hebben meerdere mensen foto’s gemaakt, dus hopelijk komen die allemaal richting Ronald voor op de site, of deel het in ieder geval met degene die er op staat.

Zoals je ziet heb ik weer een lang verslag geschreven, het mag ook een kort verslag zijn hoor. Iedereen maakt het weer anders mee en dat is allemaal leuk om te lezen, dus klim ook eens in de pen. Meerdere verslagen van een gebeurtenis mag heus wel, op de site is plek genoeg en erg lange verslagen, zoals deze, worden toch wel ingekort voor in het boekje. Hopelijk hebben de thuisblijvers een beetje een idee gekregen en vraag er gerust naar. Het is mijn twee rit dit jaar met de club en de Moezel staat ook op de planning. Eens kijken hoe dat uitpakt. Tot ziens maar weer en het beste allemaal.

Groetjes, Monique Tuinstra.