De voorspelling van een mooie Novemberdag ( na een dag met 20 graden in Maastricht ! ) bleek de opmaat voor een fraaie rit door het Gelderse landschap. Uitgezwaaid door Peter D., welke herstellende is van een operatie, reden een 8-tal motoren richting MC Kraats.  De rit naar Ede was binnendoor en zorgde voor mooie plaatjes; met name vanwege de langzaam oplossende mist. Dank zij een strak sturende- en richtinggevende Peter Marbus een mooi opwarmertje voor de rit van MC Kraats.

De rit van, en naar het clubhuis van MC Kraats bedroeg een kleine 120 km en voerde ons langs vele mooie Gelderse plaatsen.  Het mooie weer zorgde af en toe voor drukke situaties, waarbij hardlopers, mountainbikers, auto’s en wandelaars zich mengden met de toerende motoren. Gelukkig bleef dit beperkt tot een enkele ‘laan’.

Tijdens de lunch nog een kleine discussie gevoerd over het geplande optreden van Hans Vaessen, welke de ins- en outs van het hanteren van navigatie- apparatuur en -software wil komen uitleggen aan geïnteresseerde leden van MCN. Met name de verwondering over de vermeende hoge prijs voor dit – nog te plannen – optreden zorgde voor een aantal op- en aanmerkingen.  Ongetwijfeld zal het bestuur hierover een goede afweging maken.

Na de lunch zorgde het heerlijke weer voor een mooie 2de helft, waarna de deelnemers in het clubhuis van MC Kraats  van een kop erwtensoep konden genieten. Kortom:  Een mooie rit, met een uitdagend parcours en een goed gebalanceerde afstand.  Dit gaan we onthouden voor komend seizoen.

De volgende uitdaging is gepland op 21 November;  echter dan zullen de handjes letterlijk uit mouwen moeten;  er gaat dan gegooid worden met ijzeren ballen……

Groet en tot een volgend treffen.

Erik Meynders