Rond 07:00 uur was het verzamelen bij ons 2e clubhuis : Mac Donalds te Nieuwegein.

Na een heerlijk kopje koffie bij de Mac zijn we om 07:30 vertrokken.

We zijn verdeeld onder 2 groepen. Toch nog even nagedacht of het verstandig was om regenkleding aan te doen maar gezien de positieve weersberichten hebben we dit niet gedaan Na een zeer mooie tour richting Amsterdam door alle leuke kleine plaatsjes en uiteraard alle mooie N-wegen zijn we bij de eerste stop doorgereden en zijn gestopt in Katwoude bij de “Irene Hoeve. Hier genoten van een heerlijke kopje koffie, ook mochten wij proeven van de lokale kaasjes die daar verkocht werden. In een andere ruimte was net een grote touringcar aangekomen met allemaal tourristen die kwamen kijken naar het maken van Hollandse klompen, Zoals echte motorrijders beamen zijn wij hier natuurlijk ook bij aangeschoven. Na ongeveer 30 minuten zijn wij weer verder gegaan en zijn wij weer langs alle mooie dijkweggetjes en kleine plaatsjes naar de Afsluitdijk gereden.

Halverwege een mooie stop gemaakt bij de haven en hebben daar genoten van verse koffie met appelgebak of Rabarbercake, ( MCN dank voor dit gebaar) hier gezellig gezeten in het zonnetje die toch af en toe even kwam kijken. Daarna weer verder, eenmaal op de Afsluitdijk werden wij verrast door een frisse zomer douche, even gestopt halve wegen om te inventariseren of er behoefte was voor een versnapering. Na overleg besloten om toch door te rijden en de lunch aan de andere kant van de Afsluitdijk te gaan nuttigen.

Zo gezegd zo gedaan we zijn toen gestopt bij Café de Zwaan in Makkum, na veel uitleg en horten en stoten met een kelner van “lik me vessie” kregen wij de lunch geserveerd, beetje vreemd daar…… alle bestellingen kwamen niet tegelijk maar telkens na elkaar.. ( denk dat de kok maar 1 hand had )

Soep was koud, salade kwam te snel, de rest volgde in etappes, Toch wilde Sjaak nog een kaas pannenkoek, dit had hij beter niet kunnen vragen, dit duurde en duurde even navraag gedaan bij onze favoriete kelner kregen wij te horen dat die mislukt was. En dat de kok het recept aan het leren was, nou laat dan maar…… Met de gezellige kermis muziek op de achtergrond en nog even rondgevraagd of er gegadigden waren om in de draaimolen te gaan maar Helaas, we hebben de motoren weer gestart en zijn weer op pad gegaan. Na een zeer mooie route op zeer mooie binnen wegen en andere mooi gezichten zijn we richting Lelystad gereden. Daar aangekomen zijn we gestopt bij Steakhouse De Keijzer. Hier hebben we heerlijk gegeten. Na dit eetfestijn zijn we gesplitst in 3 groepen, een ging na het drankje al naar huis, de andere rechtstreeks na het heerlijke eten en de ander groep heeft nog een draai gemaakt lang de mooi plassen en IJsselmeer. Ook dit was een ervaring apart.

MCN mijn dank is groot voor deze fantastische lange motor dag. Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar, ook de route was fantastisch complimenten voor het uitzetten.

 

Peter van der Voorn