Eindelijk is het zo ver. Ik had al alles helemaal klaar staan. Opstaan, aankleden koffie en broodje naar binnen werken en hip hap hop op de motor naar de Blokhoeve. Het is zaterdag ochtend even voor 6uur. Tom en Monique staan daar al te wachten. Even later, als verrassing, komt Hans ook nog. Als laatste kwam Wim ook. Nu we compleet zijn op naar Heerlen om aan de Moezeltocht te beginnen.

In iets minder dag 2 uur en 10 druppels later komen we aan in Heerlen waar we ons gelijk aanmelden. Het is er al gezellig druk. Wim en Monique moeten de route nog op de rol plakken. We nemen gelijk even tijd voor een broodje .

Tegen negenen aanvaarden we de eerste van de tocht. Het is nog wat frisjes en de lucht dreigt met regen. Ach wat zou het, het is droog… Er volgt een mooie route via Vervier, Malmedy, Schönberg, Oberstadtfeld en Philippsheim naar de Moezel bij Leiwen. Van hieruit weer langs en om de Moezel naar boven tot aan de camping in Nehren. Tot aan de lunch hebben we kunnen genieten van relatief droog weer. Later op de dag begint het toch serieus af en toe te regenen, genoeg om de regenkleding aan te doen.

Even na zessen komen we aan op de camping, er is al vollop muziek en gezelligheid. We worden naar de oevers van de Moezel gewezen om de tenten op te zetten. Een mooie plek, al zeg ik het zelf. Al snel stonden de tenten, even omkleden en te voet naar de pizzeria voor een wel verdiend avondmaal en een biertje. Tot dit moment hebben we nog geheel geen ijs gegeten….ik begrijp het ook nog niet helemaal haha.

Na een nacht waar regen en een gulle onweersbui zorgde voor een licht tekort aan rust, werd de volgende ochtend in een droog moment alle spullen weer op de motor gepakt. Staand ontbijt met verse koffie in een regenpak…..Ik kan eerlijk zeggen dat ik dat niet eerder gedaan heb.

De rit terug was niet minder dan de dag ervoor, helaas wel heel wat natter. Grappig hoe voorzichtig je zo’n rit begint en gaande weg steeds meer vertrouwen krijgt in de regen op de natte slingerweggetjes.

In Bleialf hebben we een stop gehouden bij de bekende pizzeria voor een warme hap. Hierna was het bijna helemaal droog tot we weer terug waren in Heerlen.

Wim bleef in Heerlen voor het begin van zijn vakantie, met de rest zijn we na een drankje richting huis gereden.

Het weer was niet optimaal, maar wederom blijft het de moeite waard.

Tom, Hans, Wim en Monique…bedankt voor de gezelligheid

Groetjes, Ronald