Hallo allemaal,

Zit je fijn aan de eind van een leuke rit na te genieten onder het genot van een cola light, komt Monique met het geweldige idee dat ik maar een mooi verslagje moest maken van de openingsrit. Monique bedankt!!

Zondag 6 april was het zover: de openingsrit. Na al die mooie dagen keek ik vanmorgen naar buiten en wat ik daar zag was niet wat ik de afgelopen dagen heb gezien: REGEN… Tja en dan maar hopen dat dit heel snel verdwijnt, de buienradar was mijn favoriete website deze ochtend. Uiteindelijk waren de weergoden deze dag toch nog goed gezind.

Om 10:00 uur was het verzamelen in ons clubgebouw. Na een warm welkom door Arie en overige bestuursleden, gezellig met een bak koffie en een koek even bijkletsen met elkaar. Door Laura en Arie werd om 11:00 uur de vlag gehesen en ja toen moesten we eraan geloven: Het motorseizoen ging van start.

Voor mij was dit de eerste keer dat ik de opening mocht meemaken en naar mijn inzien was er een flinke opkomst en konden er leuke groepen gevormd worden. Aan voorrijders was er geen gebrek, wat een luxe ;).

Het was een leuke rit van 152km, langs plaatsjes als Montfoort, Bodegraven en Noorden. De innerlijke mens mochten we uiteraard ook niet vergeten, er moest even lekker geluncht worden. Na een paar horecagelegenheden voorbij gereden te zijn, hadden we eindelijk iets naar ons zin gevonden: Brasserie Café Oevers in Kudelstaart. Volgens mij was dit het luxste restaurantje dat we op de route konden vinden.

Met een volle buik zijn we de route gaan vervolgen en kwamen we langs plaatsjes als Alphen aan de Rijn, Boskoop en Reeuwijkse plassen. Via de Lekdijk zijn we richting Nieuwegein gereden waar we nog even op een brandende auto stuitten. Als afsluiting hebben we na een heerlijke dag nog wat gedronken in het clubgebouw.

Groeten Tom Agterberg