Jong MCN:

Whoo wat was ik blij toen ik op een woensdag avond bij de La Place aankwam.
Mijn motor wilde helaas niet starten, dus ik was wat later, maar toen ik aankwam en ongeveer 30 motoren zag staan had ik er weer alle vertrouwen in. En dat vertrouwen was terecht, we hebben een erg leuke rit gereden. Samen met Stefan, Natasja, Adri, Jeroen en John hebben we lekker gasgegeven. En ja, 5 van de 6 zijn lid van Jong MCN!

Na de avondrit kwam de picknickrit op 10 augustus. Ik had buienradar gekeken, en had besloten niet te gaan rijden. Wel even met de auto naar het clubhuis geweest om wat picknickspullen te brengen, en ja hoor daar heb ik me om laten praten om toch mee te gaan rijden.

Dus als een gek naar huis, motor gehaald en weer terug naar de Petanque.
‘s ochtends ging alles prima, maar ’s middags had ik spijt! Als een verzopen kat kwam ik thuis, maar het was ondanks dat een leuke route en een gezellige picknick! En nu komt het kampeerweekend er al weer aan! Onze hut is geboekt, en ik heb er heel erg veel zin! Hopelijk zien we elkaar donderdag avond (of vrijdag) in Meldersloo!

Groetjes, Laura

——-

Beste club leden,

Vanochtend vroeg de WhatsApp bekeken en buienradar en op Facebook. Er was weinig animo om te gaan rijden een aantal konden niet of gaven aan dat het te nat ging worden vandaag. Ik in twijfel wat zou ik gaan doen, toch gegaan,  in mijn gedachten dat er misschien maar 3 gingen rijden, ten slotte heeft het KNMI code geel voorspeld, zeer slecht weer met onweer, daar wil je niet in rijden  met je motor. Afijn, bij het clubhuis de Petanque aan gekomen verbaast het mij  hoeveel motoren er al staan. Ja het was ook schitterend weer, de zon scheen zelfs. Na iedereen begroet te hebben en wat gedronken te hebben kwamen Jan en Laura ons uit zwaaien.

Laura had voor de picknick mand gezorgd. Er waren ongeveer 16 motorrijders die vandaag gingen starten. De eerste groep vertrok al, ik vond dat Laura ook best mee kon gaan van jong MCN, ik heb haar overgehaald ze ging snel nog even haar motor halen, we hebben daar op gewacht en toen zijn we gaan rijden met Diederik als voorrijder met 9 motoren achter zich. De route ging van Nieuwegein naar Harren van daaruit binnendoor richting Amsterdam. Onderweg mooie huizen en woonboten gezien bij Amsterdam maakte we een rondje Diederik wilde ons het standbeeld van Rembrand laten zien haha, volgens mij zijn we er twee keer langs gereden,  uiteindelijk kwamen we op de plaats van bestemming aan om te picknicken in het grasveld bij de Oudekerkerplas. De eerste groep motorrijders waren er nog,  we hebben met elkaar wat gegeten de eerste groep is eerder vertrokken en toen het begon te druppen hebben de meeste rijders gelijk, waaronder ik, het regenpak maar aan getrokken, geen overbodige luxe. Het begon steeds meer te regenen maar gelukkig pas op het eind goed hart. Al met al leuke rit en leuk om iedereen die er was weer te zien.

Met vriendelijke groet Fedde, ( mp3)

…………….

Ja de vraag was al zaterdag gaat ie door. Ik als nieuwkomer wist even niet hoe deze rit zou gaan, was bijna code oranje op zaterdag voor zondag. Zondagochtend zag het weer er op dat moment goed uit alleen de voorspellingen waren ook nog niet v eranderd L.

Ik twijfelkont, zal ik gaan of niet, toch naar het clubhuis gereden met de gedachte van vraag hoe lang ie is en dan maar naar huis vanwege het weer, tot na de koffie getwijfeld. Willem man, met Yamaha, van 77 wat ik heel bijzonder vind, zei zo van de verre rit zou het ook slecht zijn en hebben we alleen op het laatst een bui gehad dat was waar.

Dus toch maar de gok genomen, ik die geen regenkleding heeft, weet niet of mijn pak dit aan kan, nog niet veel ervaring heeft in de regen en middelmatig rijd i.v.m. weinig km, maar het nu ook wel erg gezellig en leuk vind om mee te rijden. Mede dat ik een goed gevoel bij de andere leden heb, dacht eerst van het is een vaste kliek maar iedereen is erg aardig en geeft je een goed gevoel, wilde dit even kwijt.

Dus toch vertrokken met raad van Monique om al mijn ritsen dicht te doen, heb ze vaak open, bang dat ik het warm krijg of angst zweetJ.  Het groepje is van 5 motoren gezellig tussen 4 mannen!

Via, Harmelen, Vinkeveen, Waverveen, mooi langs de Waver als het water zo heet Holendrecht of is dat de Amstel al,? is erg mooi uitgezet. Bij de Oudekerkerplas is de picknick gepland. We hadden de motoren op het gras gezet, was de bedoeling niet volgens de boswachter!!, dan maar bij de andere neergezet, 2de groep inmiddels gearriveerd. We hadden broodjes bij ons, paar beurse peren ja die kunnen ook niet zo los in de koffer! En fruitsalade gemaakt door Laura. Zij zou eerst niet meerijden  maar was er met de picknick toch bij zag ik, ben dus toch niet de enige twijfelkont.

Vanwege het weer hebben we niet echt heel lang gezeten en zijn weer vertrokken beetje in een achtje terug, maar de route blijft mooi. Verbaast me steeds, is mijn 5e rit dit jaar en alle zijn even mooi uitgezet voor de uitzetteers bedankt is super gedaan.

Bij Wilnis begon het dus echt te regenen.  Peter vroeg of we, was nog een klein uurtje,  de korte versie naar huis wilde, of hadden we zoiets van tot het echt hard gaat regenen op de route blijven. Bij Breukelen zijn we de snelweg op gegaan stortte inmiddels, Door mijn lakse houding, de 2 achterste was ik even kwijt, zag ze op de rotonde weer maar wij gingen de snelweg op, zij hebben waarschijnlijk de route gevolgd. Ik ben, omdat het zo hard regende, bij Maarsen eraf gegaan aangezien ik in Zuilen woon. Had dit wel vermeld van te voren dus voelde me niet heel bezwaard dat ik afhaakte, en ja mijn pak heeft het toch gered alleen in mijn schoot was het wat nat maar dat hoor ik vaker of anders gaan zitten op mijn motor, wist trouwens niet dat er zoveel water uit een pak kan komen als deze aan de kapstok hangt, toch maar even naar de douche gebracht. Al met al heb ik een hele leuke zondag en een hele mooie rit gehad.

En een motor regenbui rijker

Groetjes Lidwin