Het is zaterdag de 11de mei 2013 en het regent.

Ik heb nog weinig kilometers in de benen dit jaar dus maak ik een afspraak met Ruth dat hoe hard het ook regent: we gaan morgen met de eigen tourrit mee om routine op te doen voor het Bleialf weekend.

Zo gezegd; zo gedaan. Wij op tijd uit de veren en keurig om 10 uur bij pétanque waar we veel leden aantroffen in…….. hun gewone kloffie.

Arie zijn Jos vierde haar verjaardag en dus moest hij nog ontbijt op bed brengen. Peter had teveel kalk in de knie dus loopt weer eens op krukken. Monique had nog steeds last van een linker arm en anderen????? Anderen wilden gewoon in de tuinstoel liggen!

Nou prettig dat ze toch gekomen waren om ons allemaal uit te zwaaien maar ik dacht toch echt dat een motorclub bedoeld was om te rijden, toch?

Maar OK geen nood, we gaan gewoon met het kleine groepje dat we hadden.
Knipsel1

Ton zijn motor viel mij meteen op wegens zijn nieuw gespoten topkoffer. Hij voelde zich dan natuurlijk ook verplicht om de eerste plaats in de roedel op zich te nemen zodat we dat allemaal goed konden zien. Mooi Ton!

Helaas maakte Tiny een fout door mij als verplichte vrijwilliger aan te wijzen voor het schrijven van het tourverslag. Nou daar zijn we allemaal mooi klaar me dan.

Waar de route naartoe ging? Ehhhh…. Wel naar Leerdam, Everdingen en ehhhh heel veel verder maar als je het echt wil weten: Bel Ton. Het was in ieder geval onder zijn leiding een perfecte dag weer. Hoewel de weergoden nog al wat regen hadden beloofd, heeft Ton ons er perfect tussendoor geleid. Zelfs de maaltijd was goed gekozen in het pannenkoeken restaurant naast de dierentuin in Rhenen.

Wat minder vond ik het tussentijds onderbreken van zijn leiderschap. Toen hij de route onderbrak om op tijd thuis te zijn, nam hij ook meteen het mooie weer met zich mee waardoor we met een Harley voorop meteen regen hadden. Daar moeten we het nog eens met Ton over hebben…….
Knipsel2

Gerard deed het anders prima hoor. Zijn volledig nieuwe HD met volle uitrusting reed gemoedelijk verder en ook zoveel mogelijk tussen de regen door.

Dus al met al slechts met een gezellig clubje van 10 personen en 9 motoren van start gegaan en met drie stuks teruggekeerd in Nieuwegein. Waar we de rest verloren zijn is mij niet helemaal duidelijk maar ik zie jullie beslist weer terug aan de start van het Bleialf weekend in de outfit naar keuze.
Knipsel3

Al met al een tour volgens het boekje en beslist voor herhaling vatbaar.

Sjaak en Ruth