De weersvoorspellingen waren goed voor deze zondag en de tijd tussen de laatste en komende rit te lang vonden Wim Uylenbroek en Ronald  Maus dus werd er een verrassingsrit ingelast.

De verrassing was ook dat de rit niet op de site stond en er ook geen papieren rol was. Gelukkig kwam Ronald met de Laptop naar Blokhoeve en konden enkele ZUMO’s geladen worden. Onze hoffotograaf Monique maakte enkele foto’s maar reed zelf niet mee vanwege een koutje overgehouden aan de Moezelrit.

Snel  vertrok de 1e groep van snelle jongens  4 in totaal. Daarna kreeg Henny een 7 tal rijders achter zich aan en als laatste ging Wim U. op pad met een 4-tal motorrijders zodat er toch nog 17 motoren aan de tocht meededen. Niet voor niets dus al was het erg mistig en later pas zonnig.

De rit ging via de Buurt naar Harmelen, Woerden, Bodegraven en  Boskoop. Hier was een brug aangevaren en buiten gebruik zodat we moesten omrijden. Zonder kaart en GPS wist Wim na een 10-tal kilometers langs het water de volgende brug in Boskoop te vinden.

De koffiestop was gezellig en alle 3 de groepen ontmoeten elkaar weer. Ik zat in de 3e groep met Wim en zag de 2e groep ons tegemoet komen lachend en zwaaiend en jawel hoor wederom een wegafsluiting en weer omrijden. De rit van 156 km. werd dus wel wat langer.

Na Boskoop de richting Rijnwoude, Zoetermeer en Waddinxveen een wat onbekend gebied hoewel de route een combinatie was van de afsluitrit 4 jaar geleden en de Aarlanderveen route.

Daarna het mooiste stukje door de Reeuwijkse plassen en zo naar Achtersloot bij Montfoort waar eenieder zijns weegs ging. Kortom een leuke en geslaagde rit met dank aan de uitzetters.

GN.