We zijn rond 9.40 u vertrokken in drie groepen. 1: Wim (als enige de route op TomTom), Marc, Sikko, Epco, Jan en Mirjam. 2: Henny, Peter M., Peter D. en Willem. 3: Susan, Peter v.d. V., Lidwin en Monique. We waren met 14 personen, waarvan 1 duo. We hadden een stuk heen en terug via de snelweg.

Het miezerde tot iets hardere miezer. Later werd het mooi weer en best wel warm. Ergens in een centrum was de straat afgezet. Wij gewoon via het trottoir en later bleek dat Peter v.d. V. vast zat tussen 2 bakjes. Tja dat werd even in de achteruit, dus met de beentjes.

De 1e pauze daar was de groep van Peter en Peter al. Wel leuk dat wij elkaar daar nog weer treffen. Zij gingen ook weer eerder weg, maar wij reden eerder weg, omdat zij nog wat sleutelwerk hadden aan de spiegel van de motorfiets van Peter D. Die was eraf gevallen.

We hadden onze 2e pauze in Baarle Nassau, daar was het erg druk in dat restaurant. Waar ik wilde zitten stond een papieren tas op de grond naast de stoel tegen de muur aan met een metalen kruis erin. Ik heb dat doorgegeven aan het personeel en die zei dat dat van de dominee was. Lijkt mij een beetje raar als een dominee met een kruis van zo´n 30 cm. gaat rond lopen, het leek mij eerder een souvenir. Ze waren niet zo vriendelijk en daar hadden meer gasten last van. Nu met die Corona regels is dat extra belastend voor het personeel en dan die drukte. Poeh ga er maar aan staan. Die 1,5 meter moet je wel proberen aan te houden. Er was zelfs een route met pijlen aangebracht op de vloer, dat was door de drukte niet altijd goed te zien. Toen wij een restaurant opzochten kwam de groep van Wim tegen. En ja hoor toen wij een plekje hadden kwamen zij ook naar dit restaurant. Een tafel naast ons was al gereserveerd. Dus zij zaten ergens binnen en waren eerder aan de beurt ):. We hebben echt heerlijk gegeten daar.

We waren de groep van Wim 2x tegen gekomen als tegenligger. Welke route reden zij met de TomTom? Hij kon het aan niemand vragen, want precies in zijn groep was hij de enige met route, dus rijden ze altijd goed.

Wij hebben drie pauzes gehad. Bij de 3e waren we gewoon met ons groepje, een lekker rustige stop. Ergens in het buitengebied moesten we een weg in die alleen voor bezorgen was en later kwamen we een fietspaaltje tegen. Daar passen solo motoren wel door, maar de bedoeling is dat natuurlijk niet. We kregen voorrang, omdat we van rechts kwamen van zo’n 5 oldtimers (prachtig). Ergens moesten we naar links, dat was een zandweg, daar hebben we even omgereden. En ergens anders stond doodlopend. Vaak valt dat voor motorfietsen wel mee, nou dat werd een fietspad van 2x smalle betonplaten. Dat was in ieder geval verhard. Het lijkt mij dat deze route een paar foutjes heeft en misschien op de pc uitgezet is? Wel een mooie route, dat was genieten.

Ergens van rechts kwamen een hele rij tractoren die rechtsaf gingen. Wij wilden daar linksaf, dus dat ging lang elkaar heen, we hoefden niet te wachten gelukkig. Dit was niet een leuke oldtimer rit, maar zo’n protestactie met heeeeeeel veel tractoren. De boeren hebben het zwaar en pikken het niet meer. Het hele land is al een tijdje in rep en roer hierover. Een beetje tegen het eind van de route, zo’n 20 km. voor de snelweg hadden we een stop en daar heeft de topkoffer van Lidwin open gestaan en ze was enkele dingen verloren tijdens het rijden. Haar GPS hoesje, een routekaart en het snoertje, dat is toch aardig wat geld. Ze werd geattendeerd door een automobilist. Peter en ik stonden al te wachten, net voor de snelweg, waar die meiden bleven. Lidwin en ik zijn langzaam terug gereden en ook weer langzaam naar de splitsing, waar Peter en Susan wel naar huis zijn gegaan. Een dode zwarte vogel of een stuk zwart rubber en ander zwerfvuil, dat allemaal zie je aan voor mogelijk die GPS hoes, maar helaas. Het waaide best hard (voorspelling was 4-5), wellicht is het weg gewaaid, of overreden en weg geslingerd/gestuiterd het hoge gras in, of in een plas gevallen wat nu niet te zien is, jammer, we hebben het geprobeerd.

Wij zijn nog terug gereden naar de Mac en hebben daar wat genuttigd. Ik was af getankt rond 20.00 uur thuis. Ik heb weer een hele goede dag gehad. Ik merk dat meerdere leden het gezellig vinden om weer wat samen te kunnen doen.

Tot een volgende keer, groetjes, van Monique Tuinstra