De kinderen lagen dubbel

Leuk dachten we, Bleialf. We schrijven ons gewoon in en zien wel, het kost ons immers geen vrije dagen, en maar € 60.00 pp, een koopje!
Na een bedankmail van Tom voor onze inschrijving werd Bleialf diep in ons geheugen geplaatst tot we van hem een 2e mail ontvingen met het programma en de ritten!
Na het bestuderen van de prachtige ritten viel mijn oog op de corveelijst en hut indeling. We gaan voor het eerst mee en hebben na het vertrek van onze puistjes nooit meer in een kamp geslapen dus die details moesten even indalen.

Onze kinderen hebben allemaal recente  Hostel ervaring en lagen dubbel.
Op verjaardagen en buurtfeestjes werd het dan ook in geuren en kleuren verteld en zo kwam het dat iedereen met ons experiment mee leefde!
De binnen tassen vulden zich al voorzichtig. Nu de Hemelvaart naderde werd het tijd de checklist uit het programmaboekje eens zorgvuldig te lezen. Shit, een compleet servies, slaapzakken, kussens én een goed humeur moest óók nog mee!

Wat een geluk, op Marktplaats werd een topkoffer-rekje aangeboden voor weinig. Die moest, ondanks de reistijd die er mee gemoeid was,  bij ons zijn. Daar ging hij, een dikke boor dwars door het deksel van mijn mooi glimmende topkoffer en nog drie, dat deed pijn.  Maar jawel, de bagagerol kreeg wel een prachtig mooie plek zo en ach, het staat best wel stoer hihi.

Eindelijk, daar gingen we, (voortschrijdend ruimtegebrek verplichtte ons naast de motorpakken thermokleding én regenpakken te dragen) op weg naar McDonald in Nieuwegein.
Stipt op tijd vertrokken we met een klein groepje helemaal binnendoor rijdend naar Duitsland. Tijdens de koffie en lunch leerden we de medereizigers al iets beter kennen zodat we gedoseerd de namen,  gezichten en motoren konden leren kennen.
Wat volgde waren uitsluitend mooie ervaringen met mensen, hoe verschillend ook, die open stonden voor elkaar en samenwerkten als een goed geoliede motor(fiets).

De hut indeling bleek zorgvuldig gekozen, ik kreeg als nieuweling gelijk de leiding van het snurk orkest en bij corvee taken nam ons oud voorzitters duo, waarmee we de hut deelden, ons bij de arm (maar meestal hadden ze het al vast zelf even gedaan hihi)
Omdat we na 35 jaar het plaatsje Monschau weer eens wilden aandoen hebben we de terugreis saampjes gedaan.

We zijn een hele ervaring rijker en kijken terug op vier bijzonder gezellige dagen.

“Een echte aanrader”

Bedankt kwartiermakers Tom & Claudia voor de organisatie en alle lekkers, jullie waren TOP.

Petra & Arno uit Hagestein