Moest het er maar weer eens van komen.

De motor volgetankt naast de Mc Donalds en daarna aangekomen bij laatstgenoemde. Daar stonden nog 6 motoren met berijders te trappelen om te vertrekken. Afijn daar gingen we in twee groepjes van 4-en 3 rijders.

Ik zat in het groepje van 3 samen met Hennie (BMW R1100RT) en Diederik (Triumph Speed Twin) die de voorste rijder was.

Hoewel de andere groep al was vertrokken en ik nog wat zat te hannesen met de navigatie hadden we al voor het bereiken van het korte stukje snelweg de andere groep bereikt. Diederik had de gang goed te pakken en wist hier en daar nog een alternatieve route.

Hierdoor moest er soms wat bijgestuurd worden om weer op de juiste koers te geraken.

Voor de lunch nog een stop langs het water gehad met mooi uitzicht vanaf het terras bij brasserie De Roskam in Hurwenen.

Vandaar was het nog een klein stukje naar Moeke Mooren.

Onderweg kwamen we de andere groep weer tegen die elders wat hadden gedronken. Omdat we niet gereserveerd hadden mochten we “binnen zitten”. Dit was dus half buiten onder het afdak. Goed gegeten en modern besteld via tablet. Klanten hadden een speciale coronaroute over het terras, maar personeel hoefde zich daar niet aan te houden. Nooit geweten dat corona zo selectief werkt.

De mooie rit weer vervolgd door de Betuwe en op de pont bij Wijk bij Duurstede afscheid genomen. Thuis aangekomen kon ik precies nog de start van het F1 wonderkind Max zien.

Het was een prachtige rit die ik nog wel eens wil gaan rijden als het iets koeler is.

Greetz Peter B.