Verslag zomertijdrit 25-3-2018

Laat ik weer eens een verslag schrijven, al een tijd terug.

Bas was voor het eerst met de motor naar mij toe gekomen en we hebben moeten passen en meten om dat ding in mijn achtertuin te krijgen, daar zeg je u tegen. Wel pal achter de schuttingdeur, want anders hadden we nog tig keer moeten steken om hem netjes in het midden te zetten. Hij had daarna 1 zijkoffer eraf kunnen krijgen en er met moeite ook weer op, maar eigenlijk zit de kentekenplaat in de weg, dus dat is geen optie. Maar goed hij kan in de tuin, dat vind ik wel erg prettig.

Afgelopen week lag er nog pekel op de weg, dus ik vroeg mij af of ik zou gaan rijden. Ik zei al tegen hem, jij mag best gaan, maar met pekel dan zwaai ik wel uit met de auto, haha. Het had gelukkig op tijd, redelijk genoeg geregend en ja wij zouden rijden. Wij waren de 1e van de MCN, mag in de krant, alleen Lucy was er en Arie kwam net aanrijden, met de auto, toen wij nog bij de motoren stonden.

We waren zaterdag voor het eerst met z’n tweeën met twee motoren op pad, even oefenen. Bandenspanning op orde maken en wat nieuwe sapjes erbij. Ik sinds maanden weer in het zadel, hij heeft in de winter gewoon doorgereden op de lesmotor, haha. Mijn accu er weer in en dit keer netjes de klok gelijk gezet, wat een gedoe. En dat mocht ik zondag dus nog een keer doen, oh ja! Het klokje bij Bas z’n motor leek ons erg makkelijk. Een knopje uur, minuut en reset, maar het wilde niet lukken. Tja of je stopt de stekker erin, contactslot. J

Afijn, nu de rit. Adri heeft een erg leuke bochtige route uitgezet, maar vond het te koud om mee te rijden, zo ook Yacinthe. In onze lunchpauze begrepen wij dat ze alsnog zijn gaan rijden en ons al voorbij waren. Wij waren met 9 solo motoren en later bleek 4 navigaties. 2 Garmin en 2x TomTom, waarvan 1 rare dingen liet zien, dus Walter wilde niet voor rijden. Ok, dus ik ben als voorrijder gaan rijden, voor het eerst sinds ik navigatie heb. Nu ben ik een plaatjes mens, dus dit is inderdaad wel makkelijker dan tekst met een routerol, maar ik heb geen geluid en heb nog wat moeite met wanneer ik precies de bocht om moet. Susan had als taak de gelederen te sluiten en bij nood even dar het voortouw te nemen.

Straatje keren was meerdere keren voorgekomen helaas, sorrie. Meerdere keren te vroeg en 1x te laat. Het begon al in Nieuwegein na enkele kilometers, de route was klaar. Dus stop route en opnieuw en ja we konden weer verder. Ik dacht ik neem de ventweg om dan zo de weg weer op te draaien, maar dat was dus net doodlopend. Goed begin dacht ik nog, dan is 9 motoren best wel veel. Later in de route waren ze met de weg bezig die ik moest hebben, dus met even terugrijden kwamen we er ook langs de andere kant van het watertje.

Er was 1 aspirant Jong MCN rijder bij en Bas net zijn rijbewijs en motor, dus dat voelt als een extra verantwoordelijkheid voor mij. Ik was zo blij dat ik de route erop had gekregen met hulp van……… Door al die vele bochten en veel andere weggebruikers schoot de rit niet op en ik was erg blij dat ik een restaurant tegenkwam waar we de 1e stop hielden. Ik merkte dat 9 motoren een lang elastiek werden, dus ik moest mijn snelheid wel aanpassen. Sowieso is het in het begin van het seizoen, dus nog even rustig aan. Dit restaurant zat vol met erg veel motorrijders, goh waar komen die toch ineens vandaan? En veel gezinnen met erg veel kinderen, een dolle boel dus.

De officiële lunchpauze, eind deel 1 was lekker rustig. Ik had wel sterk het vermoeden dat onze motoren wel meer motoren aantrokken. Of wij gereserveerd hadden? Geen idee. Ik zie nog zo bijdehand. We weten van te voren natuurlijk nooit hoeveel mensen er op komen dagen. Maar er was wel gebeld voor ongeveer 9 personen. Ik vroeg nog of er een club genoemd was, maar dat was niet zo. Moet niet gekker worden, wel precies ons aantal. Dus Adri als jij het was, je mag door voor de wasmachine.

Natuurlijk maakte de zon het warmer, maar de zomerhandschoenen heb ik na de lunch toch weer verruild voor wat dikkere. De zonnebril kwam erg goed van pas. We hebben weer veel vogels gezien waaronder twee vliegende zilverreigers vlak rechtsvoor naast ons, geweldig en oh we moeten naar rechts, hm. Nu weet ik dat de winters steeds warmer worden en dat er parkietachtige in het Vondelpart leven, maar om nu een kleine papagaai of grote gifgroene parkiet langs de kant van het water in een stuik te zien vond ik wel het hoogtepunt van die dag.

Na de lunch begreep ik dat menigeen niet terug zou gaan naar Nieuwegein. Aan het eind van de rit wilde ik nog even stoppen om elkaar nog even te spreken op een parkeerplaats ofzo, maar waar doe je dat dan? In dit geval te laat, want van de 9, inmiddels 8 stopte er 4 bij het AC bij de Meern. Bedankt dat jullie mee reden, een gezellig cluppie. Tot een volgende keer.

Groetjes, Monique