Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de bloemen en kaarten die ik gehad heb toen ik uit het ziekenhuis kwam na een open hart operatie. Omdat ik mij verder wel goed voel kwam ik op het idee om dan toch maar weer te beginnen met motorrijden dus mijn motor voor het eerst uit een winterslaap gehaald.

Andere jaren reed ik in de winter ook door zonder ooit problemen te hebben gehad. Op zaterdag de 27e eerst mijn motor opgehaald. En u kan het al raden, na 4 maanden stilstaan was dus de accu niet meer in staat om 1900 CC in werking te brengen. Bij mijn garage Cluistra een starthulp geleend en toen was het gewoon starten en rijden. Maar dan zondagmorgen, ik had de motor buiten laten staan en moest dus eerst ijs van mijn windscherm en zadel krabben voordat ik weg kon rijden. Mijn vrouw Corry was zo lief om mee te rijden, maar dan wel met de auto, om foto’s te maken van de bikkels die gingen rijden. Maar liefst 7 motoren en uiteraard berijders waren naar McDonald’s gekomen om de winterse omstandigheden van die dag te trotseren. Dat waren Sikko Moltmaker, Bert Goudriaan, Peter Donia, Peter Marbus, AndrĂ© Adelaar en Frank + nr 7? maar daar ben ik helaas de achternaam van vergeten en ondergetekende. De rit ging richting Arnhem via Culemborg langs de rivieren. Onderweg, eerst in Rhenen koffie met natuurlijk appeltaart gedronken en daarna in Schaarsbergen bij pannenkoeken restaurant de Strooper gegeten. De meeste kozen voor een pannenkoek genaamd Brutus wat voor mijn gevoel ietwat overdreven was voor deze pannenkoek. Na een kort optreden op het podium (zie foto) via Barneveld naar huis gereden. Onderweg kreeg de voorrijden het wel even te kwaad toen we door een omleiding maar liefst vier motoren kwijt raakte omdat zij besloten hadden hun eigen navigatie te volgen in plaats van achter de voorrijden aan te blijven rijden. Dat laatste is bijna altijd beter want als je dan verkeerd rijd gaat wel iedereen verkeerd maar blijf je wel bij elkaar.

Eenmaal aangekomen in Nieuwegein nog even wat gedronken bij de Mac. Hierbij wel de volgende tip, zorg ervoor dat je in je groep een 65 plusser hebt want als die koffie haalt krijgt hij/zij een behoorlijke korting. Afgezien van wat pijn in mijn borstbeen heb ik heb een leuke dag gehad en ga na mijn operatie met vertrouwen het nieuwe motorseizoen in.

Jongens bedankt! ( en mijn vouw ook voor het uitzwaaien)

Groeten Theo Scholman